La 43 de ani de la lansare, o piesă a trupei Queen a devenit cea mai ascultată melodie din secolul al 20-lea. "Bohemian Rhapsody", cântecul lansat în 1975, a adunat cele mai multe difuzări pe servicii de streaming, cu peste 1,6 miliarde de accesări.

Potrivit Universal Music Group, "Bohemian Rhapsody" a depășit hiturile Nirvana "Smells Like Teen Spirit" şi Guns N’ Roses "Sweet Child O’Mine" pe platforme precum Spotify, Apple Music, Deezer, YouTube. Succesul se datorează în parte și filmului cu același nume, regizat de Bryan Singer şi Dexter Fletcher, despre viața lui Freddie Mercury şi legendara trupă rock Queen.

Producătorii piesei se temeau că nu că se va va avea niciodată succes, întrucât are o durată de aproape şase minute și include fragmente de operă şi versuri despre Galileo şi Scaramouche. 

Cu Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury, filmul a devenit, în cele cinci săptămâni de la lansare, musicalul cu cele mai mari încasări din istorie, cu peste 600 de milioane de dolari la nivel global. Malek a fost nominalizat pentru interpretarea sa la premiile Globul de Aur 2019 şi este considerat favorit pentru o nominalizare la Oscar, potrivit Mediafax.