Acuzațiile care i se aduc producătorului american Harvey Weinstein au creat un val de reacții fără precedent pe internet. Femei din toată lumea, celebre sau nu, au povestit experiențele lor cu abuzuri și hărțuire sexuală. Hashtag-ul #MeToo a fost folosit de sute de mii se ori în ultimele zile, iar celebritățile au dat un exemplu și au povestit cele mai dureroase experiențe ale lor. 

Gwyneth Paltrow avea 22 de ani când Weinstein a hărțuit-o. Actrița a povestit că lucrau împreună la filmul ”Emma”, iar el a început s-o atingă și să-i ceară să-și facă masaj reciproc.

Angelina Jolie - ”Am avut o experiență neplăcută cu Weinstein în tinerețe și, drept consecință, am ales să nu mai lucrez niciodată cu el și le-am avertizat și pe alte femei să facă la fel”.

Cara Delevigne a povestit că a rămas singură cu Weinstein în holul unui hotel, moment în care el a început să-i spună despre toate actrițele cu care s-a culcat și a invitat-o în camera lui. Acolo mai era o femeie, iar producătorul le-a cerut să se sărute. Cara a refuzat și a plecat, iar la ieșire el a încercat să o sărute cu foța.  

Lena Headey, actrița din ”Game Of Thrones”, a povestit că Weinstein i-a făcut propuneri cu tentă sexuală la Festivalul de Film de la Veneția. Inițial le-a luat ca pe o glumă, dar nu a mai primit niciodată un rol într-un film produs de Miramax. 

Kesha și-a dat în judecată producătorul, pe Dr. Luke. Artista a declarat că a fost agresată ”sexual, verbal, emoțional și fizic”.

Oprah Winfrey a fost violată de către o rudă când era doar un copil. Avea nouă ani și a povestit trauma prin care a trecut într-una din emisiunile ei. Acum luptă pentru drepturile femeilor.

Lady Gaga a dezvăluit la radio că a fost agresată de un producător muzical, când avea 19 ani. ”Melodia Swine este despre viol. Este despre furie și acumulasem o cantitate mare de suferință pe care am simțit nevoia să o exprim”.

Teri Hatcher, actrița din ”Desperate Housewives”, a fost violată de unchiul ei când avea doar cinci ani. În 2002 l-a dat în judecată, iar violatorul a fost condamnat la 14 ani de închisoare.

Fiona Apple a fost violată lângă locuința părinților ei. Se întâmpla în 1989, iar artista avea 12 ani.

Fantasia, pe care lumea o cunoaște de la American Idol, a fost violată de un coleg de clasă când era în liceu.

Queen Latifah a fost abuzată sexual de babysitter-ul ei când era mică.