”Ai carte, ai parte” spune un vechi proverb. Știi deja că trebuie să înveți pentru a reuși în viață, dar evident că există și excepții de la regulă. Mulți actori și cântăreți celebri nici măcar nu au terminat liceul. Au avut un vis pe care l-au urmat, astfel că nu au mai avut timp de școală. 

Ei au reușit, dar cei mai mulți nu. Așa că să nu-ți vină vreo idee! E important să iei bacul! Așa cum ziceam, iată 10 excepții de la regula că trebuie să înveți ca să ai succes. 

 Jim Carrey a renunțat la școală pentru a-și îngriji mama bolnavă. La 18 ani, Carrey avea deja primul show TV, ”The All-Night Show”.

La vârsta de 14 ani, Jennifer Lawrence a fost descoperită de un vânător de talente în timpul unei vizite la New York. De acolo, și-a abandonat studiile și și-a început cariera ca artistă. Într-un interviu pentru 60 Minutes, a recunoscut că nu regretă decizia, pentru că "și-a găsit vocația".

John Travolta nu a terminat liceul, pentru că s-a mutat la New York, unde s-a concentrat pe actorie și dans.

Catherine Zeta-Jones a renunțat la școală la 15 ani pentru a deveni actriță. La 21 de ani a reușit să obțină primul ei rol important.

Copilăria lui Jay-Z nu a fost deloc ușoară. În timpul adolescenței, rapperul a schimbat mai multe școli, până când, în cele din urmă, a decis să renunțe la învățământul secundar. Acum, Jay nu este doar un rapper de succes, ci și un om de afaceri important. Da, are o echipă bună în spatele lui!

Cameron Diaz s-a lăsat de școală la 16 ani și a început o carieră în modelling. Așa a ajuns în lumea cinematografică și a obținut primul lor, în ”The Mask”, la 22 de ani.

După ce a participat la X Factor, în Marea Britanie, și s-a alăturat One Direction, Harry Styles a renunțat la școală pentru a se concentra pe cariera sa în muzică.

Hilary Swank își făcea debutul în filme la 18 ani. Nu mai avea timp și pentru liceu, așa că a renunțat înainte de a absolvi.

Kanye West a mers la Academia Americană de Artă din Chicago, pentru că a știut mereu că vrea să devină artist. Desigur, nu a terminat-o pentru că și-a început cariera muzicală. Chiar și așa, rapperul îi încurajează pe adepții lui să studieze.

Ryan Gosling a renunțat la cursuri la 17 ani pentru a se face actor. Primul job: The Mickey Mouse Club, cu Justin Timberlake.

Katy Perry a părăsit liceul un an, pentru a se concentra pe cariera sa de cântăreață. Desigur, avea doar 15 ani când a făcut-o. Apoi s-a gândit mai bine și a reluat liceul.

Când avea 17 ani, Nicole Kidman a renunțat la școală pentru a-și ajuta mama bolnavă de cancer. S-a angajat ca maseuză, dar ulterior și-a reluat studiile.

Al Pacino a renunțat la școală când avea 17 ani, pentru că era corijent la prea multe materii.

Johnny Depp visa să revină vedetă rock, așa că s-a lăsat de școală la 15 ani. Cu muzica nu prea a avut noroc, dar i-a ieșit cu actoria.

Rihanna nu a terminat liceul, pentru că la 16 ani a semnat primul contract cu o casă de producție.

La 15 ani, Drake și-a abandonat studiile pentru a face parte din distribuția seriei Degrassi. Zece ani mai târziu, la 25 de ani, rapperul a obținut un certificat de absolvire a liceului. "Am obtinut 97% din examenul meu final, 88% pe toata durata cursului, este unul dintre cele mai bune sentimente din viata mea, am terminat liceul in seara asta", a scris el pe Twitter.