Dacă ar mai fi trăit, Amy Winehouse ar fi împlinit astăzi 35 de ani. Artista s-a stins din viață în 2011, la 27 de ani, ceea ce a inclus-o automat în #Club27, adică tagma artiștilor care au murit la această vârstă: Kurt Cobain, Janis Joplin, Jimi Hendrix - to say the least. 

Amy a lăsat în urmă o mulțime de fani îndurerați, dar și melodii care nu vor muri niciodată. Și, în caz că ți-e dor de Amy, poți să dai play pe fundal unei melodii a ei, în timp ce citești aceste lucruri mai puțin știute despre artistă. 

1. A făcut parte dintr-un duo rap numit Sweet 'n Sour, alături de cea mai bună prietenă a ei, Juliette Ashby. Se întâmpla când Amy avea 10 ani.

2. Primul ei job a fost de reporter la World Entertainment News Network (WENN). Tatăl lui Juliette i-a obținut slujba.

3. A obținut o bursă la o școală de teatru, dar nu a absolvit-o. A fost exmatriculată din cauza piercingului din nas, printre altele. 

4. Și-a făcut primul tatuaj la 15 ani. Și-a desenat-o pe Betty Boop pe spate. Au mai urmat și altele între timp. 

5. Ideea hitului ”Rehab” i-a venit ca o glumă: ”Eu și Mark Ronson mergeam pe stradă în SoHo și am cântat refrenul, ca pe o glumă. Mark a început să râdă și m-a întrebat al cui e cântecul. I-am spus că am compus pe loc versurile. A zis că ar fi cool să lansez o melodie despre rehab. I-am spus: ok, pot s-o scriu acum. Hai la studio”. 

6. A povestit că nu și-a dorit să fie cântăreață când era adolescentă. Visa să fie chelneriță pe patine cu rotile, cum văzuse în ”American Graffiti”.

7. A fost fan Frank Sinatra și și-a denumit albumul de debut după el. 

8. Melodia ei preferată a fost ”So Far Away” de la Carole King. Prietenii și familia i-au cântat-o la înmormântare.