În 1996 toată lumea era şocată de vestea că 2Pac a fost împuşcat mortal în Las Vegas. Tupac Shakur era atunci victima războiului dintre rapperii de pe Coasta de Vest şi cea de Est a Statelor Unite Ale Americii.

Au trecut 22 ani de atunci, iar fanii care au refuzat să creadă că Tupac a fost ucis în acea noapte au lansat teorii care de care mai SF. Acum, un fost agent de securitate, pe nume Michael Nice, susține artistul "este viu și trăiește în Cuba".

Potrivit cotidianului Mirror, Michael Nice ar făcut parte dintr-o echipă de securitate care l-a ajutat pe rapper să fugă din Las Vegas în Caraibe: „De ce credeți că nimeni nu a fost arestat dacă spun că l-au ucis pe Tupac? Deoarece Tupac nu este mort. Dacă era mort, i-ar fi arestat pe tipii aceia pentru crimă. Este undeva fumând o țigară cubaneză pe o insulă.

„Am fost eu, fratele meu, pilotul, Tupac și doi băieți de la Pantere (n.r. The Black Panthers) în avion. Am decolat imediat și am știut că suntem în siguranță, ne-am simțit bine, a fost ca și cum ai scăpa din închisoare. Au existat îmbrățișări și strângeri de mâini în momentul în care am reușit să îl ducem în Barbados. L-am ajutat să scape și a fost cel mai frumos sentiment. De acolo, fratele meu l-a autat să ajungă în Cuba, a declarat bărbatul, care a mai precizat că spune adevărul acum, pentru că are cancer și "nu mai am nimic de pierdut. Vreau să se afle adevărul”.