Moartea celebrului DJ suedez Avicii a îndoliat lumea muzicii electronice și nu numai. Pe numele său adevărat, Tim Bergling s-a stins din viață la doar 28 de ani. A fost găsit mort în Oman, unde se afla în vacanță cu prietenii de câteva zile.

Avicii și-a descoperit pasiunea pentru muzica EDM dintr-o întâmplare. În copilărie, a început să studieze chitara. Când și-a dat seama că nu este de el, un prieten i-a arătat un program pe calculator prin care putea face muzică. Așa a început totul.

Avicii s-a lansat oficial în 2008, după ce a câştigat un concurs de producție muzicală, iar în 2011, hit-ul “Levels” l-a transformat într-unul dintre cei mai cunoscuți DJ din lume și unul dintre cei mai cunoscuți artiști suedezi, la nivel mondial. A urmat hit după hit. Avicii a cucerit playlisturile de la posturile de radio din toată lumea, iar piesele lui au ajuns să fie fredonate de milioane de oameni.

Avicii a concertat și în România în 2015, la Festivalul Untold, de la Cluj Napoca. În 2016, s-a retras din cauza problemelor medicale.