În timp ce cauza morții lui Avicii rămâne în continuare învăluită în mister, ies la iveală detalii despre stilul de viață haotic al DJ-ului și o boală de care suferea și care l-a făcut să se retragă.

Avicii, pe numele lui Tim Bergling, anunța în urmă cu un an și jumătate că se retrage din muzică. Avea doar 26 de ani și era printre cei mai de succes DJ și producători muzicali din lume. Adunase o avere de 75 de milioane de dolari, fiind al treilea cel mai bogat din breasla sa. 

Ritmul de viață haotic a fost cel mai mare dușman al lui Tim. „Lucrez intens, nu am nicio problemă să stau în studio 60 de ore fără somn, încercând ca un maniac diferite melodii. Pentru mine asta nu e o problemă”, declara în 2012 Avicii, potrivit site-ului spaniol ABC. Alcoolul, drogurile și nopțile nedormite și-au spus cuvântul, iar Avicii a ajuns la spital în 2014. Și-a anulat o serie de show-uri, iar în 2016, când a fost diagnosticat cu pancreatită, a ajunțat că se retrage din muzică.

Chiar dacă a lăsat-o mai moale cu consumul de alcool, răul era deja făcut. La ultimele apariții pe scenă, fanii au observat că slăbise foarte mult. Pe 20 aprilie, boala i-a pus capac. Au rămas însă o mulțime de hituri în urma lui, dar și multe semne de întrebare.