Pantofii sport au devenit un adevărat trend în ultima perioadă, ceea ce a determinat îmbogățirea colecțiilor noastre. Deși e vital ca în cazul oricărei perechi de pantofi să respecți perfect măsura ta, necesitatea e cu atât mai stringentă atunci când vine vorba despre pantofii sport: dat fiind faptul că îi porți cu precădere la alergat sau atunci când depui activități fizice și stai mult timp în picioare, e de la sine înțeles că e extrem de important să alegi măsura potrivită.

Azi îți vom vorbi despre trucurile pe care noi le aplicăm pentru a alege mereu măsura potrivită la pantofii sport. Vezi cum să îi probezi în magazine, de ce criterii să ții cont în funcție de pronația piciorului tău, dar și care sunt sfaturile ce te vor asigura că optezi pentru mărimea corectă la pantofi atunci când îi achiziționezi din mediul online.

Cum alegi încălțămintea sport în funcție de pronație?

Ce este pronația, te-ai putea întreba înainte de toate? Este vorba despre o caracteristică a mișcării labei piciorului care se manifestă atunci când pășim sau atunci când alergăm. Dat fiind faptul că alergarea și mișcarea, în general, presupun un proces biomecanic destul de complex, în care talpa are drept rol absorbirea impactului asupra membrelor inferioare, e extrem de important să alegi acei pantofi sport care se potrivesc conformației piciorului tău.

Iată care sunt cele trei tipuri de pronație și modelele de încălțăminte recomandate pentru fiecare în parte!

Pronația neutră se referă la realizarea corectă a mișcării: atunci când pășim sau alergăm, ne sprijinim pe centrul tălpii, exact așa cum trebuie. Pantofii cel mai adecvați trebuie să aibă o talpă semi-curbată, conform experților.

Supinația sau sub-pronația este acea caracteristică a piciorului care calcă mai degrabă înclinat spre exterior. Pantoful perfect pentru acest tip de mișcare este cel cu o boltă înaltă.

În cele din urmă, pronația exagerată sau supra-pronația presupune orientarea piciorului spre interior atunci când călcăm, cu genunchii în general foarte apropiați. Spre deosebire de cazul anterior, aici ai nevoie de o pereche de pantofi cu talpă cât mai subțire.

Cum îți dai seama care este pronația ta? Umezește piciorul și apoi calcă pe o hârtie. Pronația neutră este cea care ar trebui să redea un contur normal al acestuia.

Cum probezi pantofii sport?

Știi cum se spune că trebuie să mergi la cumpărături dimineața? Acest sfat pe care multe dintre noi îl considerăm literă de lege nu e neapărat potrivit atunci când vine vorba despre achiziționarea pantofilor sport. De ce? Deoarece aceștia trebuie să se potrivească și picioarelor umflate, dilatate, fenomen care se petrece de multe ori atunci când alergăm. Prin urmare, e de preferat să îți probezi pantofii sport după-masa sau chiar seara.

Iată și alte sfaturi de care să ții cont!

Probează cu șosete pe care le-ai purta în mod normal cu adidași. Șosetele mai groase te pot împinge să alegi o mărime prea mare, în timp ce absența lor sau purtarea  dresurilor te poate determina să optezi pentru un număr prea mic la pantofi.

Testează ambii pantofi în magazin. Nu înseamnă că dacă îți încap în picior sunt neapărat cei mai potriviți. E recomandat să faci câțiva pași prin magazin și să încerci ambii pantofi, nu doar pe unul. Doar așa vei ști că ai ales mărimea potrivită.

Nu alege nici un număr mai mic, nici unul mai mare. Nu contează cât de mult îți plac pantofii și nici că există posibilitatea de a „se lăsa”. Ai nevoie exact de numărul tău.

Ține cont de recomandările specialistului, dar cumpără ce vrei tu. E de la sine înțeles că consilierii de vânzări din magazine știu în majoritatea cazurilor mai bine decât tine care sunt caracteristicile pantofilor pe care îi vând. Ce nu au habar? Cum te simți tu în ei! Ascultă de ceea ce îți recomandă, dar alege tu!

Sursa foto: Pexels

https://www.pexels.com/photo/fashion-lifestyle-outdoors-person-374680/

Ce trebuie să ştii atunci când comanzi încălțăminte online

A devenit deja o obișnuință să facem cumpărături online și e de la sine înțeles: e mai practic, mai rapid și, cel mai adesea, mai ieftin. Însă în cazul pantofilor se poate dovedi puțin dificil, deoarece nu mai ai ocazia de a proba. Avem însă sfaturile care te vor ajuta să îți dai seama ce măsură porți la pantofi!

De ce ai nevoie pentru această operațiune: o foaie de hârtie, un creion și o riglă.

E recomandat să măsori piciorul stând jos, pe un scaun, deoarece atunci e cel mai relaxat.

Așează talpa pe o foaie de hârtie plasată direct pe podea, pe care poți desena cu ușurință. Piciorul trebuie să stea perpendicular pe foaie.

Trasează conturul piciorului cu creionul ținut în poziție perpendiculară: dacă e înclinat, e posibil să adaugi câțiva milimetri în plus măsurătorii.

Încadrează talpa într-un dreptunghi pentru a putea măsura lungimea și lățimea piciorului.

Măsoară apoi cu rigla mai întâi lungimea, dar și lățimea, și compară cu tabelul disponibil pe site-ul magazinului tău preferat.

Așa te vei asigura că nu ai cum să greșești. E recomandat să apelezi la această tehnică și dacă ești de părere că îți cunoști la perfecție mărimea la pantofi, deoarece trebuie să știi că aceasta diferă uneori de la țară la țară sau chiar de la un furnizor la altul.

Acum nu vei mai avea probleme cu shopping-ul online de pantofi sport! Pe Dasha.ro vei găsi modele de pantofi sport, dar și alte tipuri de accesorii și haine de o calitate excepțională, la prețuri prietenoase. Nu uita că, în cazul în care nu ți se potrivește ceea ce ai achiziționat, ai posibiltatea de retur! Returul este gratuit și presupune o procedură foarte simplă, banii findu-ți și livrați înapoi în cel mai scurt timp. Ai grijă, însă, trebuie să efectuezi returul în decursul celor 30 de zile stabilite prin lege.

 

Ține cont de recomandările noastre și pantofii sport cumpărați ți se vor potrivi perfect, fie că îi achiziționezi online sau direct din magazine. Cumpărături plăcute!