Shakira e la un pas de a-și pierde definitiv vocea care a făcut-o celebră în toată lumea. La finalul anului trecut, artista a fost nevoită să-și anuleze primele concerte din turneul de promovare a albumului ”El Dorado”, din cauza unei hemoragii la corzile vocale, iar apoi a pus pe hold întregul turneu.

După ce medicii i-au recomandat repaus total, Shakira a mers din ușă în ușă până la cabinetul unuia dintre cei mai buni chirurgi ORL din lume, Steven M. Zeitels, medicul lui Adele și Sam Smith, cu intenția de a se opera.

VIDEOCLIP NOU: ANTONIA feat. Connect-R - Adio

Riscurile la care s-ar supune artista au pus-o pe Shaq și mai tare pe gânduri. Presa din Spania scrie că "În cazul unei intervenții chirurgicale, artista a fost informată că există un risc de aproximativ 80% ca ea să nu-şi recupereze vocea. Mai exact, ca timbrul său să sufere modificări.". Din acest motiv, Shakira a luat o decizie radicală și a hotărât să nu se mai opereze, cel puțin deocamdată.

În schimb, apropiații cuplului Shakira-Pique ar fi dezvăluit presei iberice că există şi un "plan B": un tratament pe bază de cortizon și o sesiune de recuperare. Toate astea vor dura cel puțin până în aprilie sau mai, astfel că artista va sta departe de scenă până atunci.