La un an și jumătate după ce și-a anunțat retragerea din muzică, DJ-ul de origine suedeză Tim Bergling, cunoscut sub numele Avicii, a murit, vineri, la vârsta de 28 de ani. TMZ scrie că decesul artistului s-a produs în circumstanțe necunoscute, în Muscat, Oman.

”Este o durere profundă să anunțăm pierderea lui Tim Bergling, cunoscut și sub numele de Avicii. A murit în Muscat, Oman, vineri după-amiază, 20 aprilie. Familia este devastată și vă rugăm să respectași nevoie acestora de confidențialitate în acest moment. Nu vor fi făcute alte declarații”, au anunțat apropiații printr-un comunicat citat de hollywoodreporter.com.

 Avicii a anunțat în august 2016 că se retrage din activitatea muzicală și că va renunța la show-urile live. A susținut ultimul show în Ibiza și şi-a luat adio de la membrii echipei şi de la fani printr-o postare emoționantă pe Instagram. Spunea atunci că muzica l-a ajutat să se maturizeze, şi tot ea i-a arătat că îi rămâne puțin timp să se ocupe şi de alte lucruri, de care e într-adevăr interesat. De aceea, declara el că vrea să se focuseze, măcar un timp, pe omul din spatele artistului.

 

Potrivit Variety, DJ-ul avea probleme grave de sănătate, inclusiv pancreatită acută, cauzată în parte de excesul de alcool, iar în 2014 a fost operat de colecist și apendicită.

Avicii a mai lansat apoi, în 2017, o ultimă piesă, alături de Rita Ora, "Lonely Togheter".

Avicii a fost și în România, în anul 2015, la festivalul Untold, din Cluj.

Celebrul DJ rămâne în istorie. La doar 28 de ani, producătorul de origine suedeză avea o mulțime de hituri făcute pentru el, dar și pentru alții. ”Wake Me Up” este cea mai căutată piesă de pe Shazam din toate timpurile. Printre hituri-le compuse pentru alții se numără Coldplay - A Sky Full Of Stars, David Guetta - Lovers On The Sun, Madonna - Devil Pray sau Coldplay feat. Beyonce - Hymn For The Weekend.

În 2012 şi 2013, Avicii s-a clasat pe locul 3 în Top 100 DJs, pubicat de revista Dj Magazine, şi a fost nominalizat la Premiile Grammy de două ori, în 2012 cu piesa "Sunshine", cântată cu David Guetta, iar în 2013 pentru piesa "Levels".