La câteva zile după moartea prematură a DJ-ului suedez Avicii, familia artistului a transmis un mesaj plin de emoție. Dacă inițial, apropiații artistului au cerut să le fie respectată intimitatea, acum se pare că a venit momentul pentru prima declarație oficială.

„Am vrea să vă mulțumim pentru susținere și pentru cuvintele frumoase despre fiul și fratele nostru. Suntem atât de recunoscători tuturor celor care au iubit muzica lui Tim și au amintiri neprețuite legate de cântecele sale. Vă mulțumim pentru toate inițiativele care au avut loc în memoria lui Tim, adunări publice, clopotele care au sunat pe notele muzicii sale, tributul ce i-a fost adus la Coachella și momentele de tăcere și comemorare din întreaga lume. Suntem recunoscători pentru respectarea nevoii de intimitate în această perioadă dificilă. Dorința noastră este ca așa să fie și de acum înainte. Cu dragoste, Familia lui Tim Bergling​”, se arată în comunicatul transmis presei.

Deocamdată, nici părinții lui Avicii, cei doi frați sau sora lui nu au anunțat când va avea loc înmormântarea și dacă fanii își vor putea lua rămas bun de la vedeta muzicii electronice.

DJ-ul suedez, în vârstă de 28 de ani, a fost găsit mort pe 2 aprilie, în Muscat, Oman. Avicii era cunoscut cu probleme medicale, chiar el recunoscând în ultimii ani că devenise dependent de alcool. În cazul său au fost efectuate două autopsii, iar Poliția din Golf a confirmat că nu există nicio suspiciune cu privire la cauza morții.