Lady Gaga este amenințată că va fi dată în judecată de un artist necunoscut, care este sigur că melodia „Shallow” a fost copiată după o melodie lansată de el în 2012.

Steve Ronsen a precizat că trei note din „Shallow” sunt bazate pe melodia lui, „Almost”. Acesta și avocatul lui, Mark D. Shirian cer „milioane și milioane de dolari”. Dacă nu vor obține ceea ce își doresc, cei doi vor face publice acuzațiile lor.

Lady Gaga l-a angajat pe avocatul Orin Snyder. „Mr. Ronsen și avocatul lui încearcă să facă bani ușor pe munca unui artist de succes. Este rușinsos și greșit. O aplaud pe Lady Gaga pentru curajul și integritatea de care dă dovadă susținând artiștii de succs, care se găsesc puși în asemenea situații. Dacă domnul Shirian va continua cu acest proces, Lady Gaga va lupta și va câștiga”, a declarat avocatul artistei.

„Într-o încercare de a rezolva această problemă amical, în urmă cu câteva luni, biroul meu i-a oferit echipei lui Lady Gaga, la cerea lor, un raport oficial al unui renumit și respectat muzicolog și profesor care a stabilit că există un tempo, linie melodie, ritm și asemănări armonice între cele două melodii. Echipa lui Lady Gaga nu ne-a oferit până acum un alt raport, pe care l-am cerut de mai multe ori.”, a declarat avocatul lui Ronsen.