Madonna împlinește pe 16 august, 60 de ani de viață și 40 de ani de carieră. Sunt patru decenii de când continuă să se reinventeze, lansează hit după hit și reușește să-și atragă o mulțime de critici, grație "apucăturilor" extravagante. 

Regina Muzicii Pop se află în topuri de la vârsta de 20 de ani, a câştigat numeroase premii, a fost căsătorită de două ori şi are doi copii, plus încă doi adoptați din Malawi.

Crezi că știi totul despre Madonna? Iată 10 lucruri mai puțin cunoscute din viața ei!

1. Familia obişnuia să o strige Micuța Nonni, pentru că numele său, Madonna Louise Veronica Ciccone, era identic cu cel al mamei sale.

2. Madonna are şapte frați şi surori. Presa a scris că după ce familia a refuzat să treacă la  Kabbalah, Madonna ar fi decis să rupă legăturile cu cei şapte frați. 

3. Madonna are un IQ de 140 și ar putea concura lejer cu orice absolvent de Harvard.

4. Deşi ce a primit o bursă la Universitatea din Michigan, a lăsat baltă şcoala şi s-a mutat la New York, unde, pentru a se putea întreține, a lucrat la Dunkin’ Donuts, unde treaba ei era să pună jeleu pe gogoşi. Ghinionul a fost să scape gem pe unul dintre clienți, iar apoi a fost concediată.

5. Deține recordul de înjurături: a folosit cuvântul „f*ck“ de 13 ori într-o emisiune televizată moderată de David Letterman, în 1993.

6. Madonna are un ritual secret de menținere a frumuseții: își pune gheață pe ochi în fiecare dimineață. Ice, ice, baby!

7. Rochia de mireasă pe care a purtat-o la căsătoria cu Guy Ritchie, în 2000, a fost creată de Stella McCartney.

8. În 2004, a trecut la iudaism și s-a botezat Esther, care înseamnă „stea“ în persoană.

9. Ca să o facă fiica sa, Lourdes, să-şi păstreze camera ordonată şi curată, a început să-i arunce la gunoi hainele pe care i le găsea pe podea. În cele din urmă, Lourdes a înțeles lecția.

10. Își dorește: „Singura ambiție pe care aş vrea să mi-o îndeplinesc ar fi să ies la o întâlnire cu Drake şi doar să îl sărut“.