Robbie Williams a fost criticat dur după prestația din cadrul ceremoniei de deschidere a Cupei Mondiale din Rusia. Omul de afaceri britanic Bill Browder, un cunoscut critic al Kremlinului a scris pe Twitter că Robbie Williams și-a “vândut sufletul dictatorului rus”. Și asta, în timp ce Rusia se confruntă cu numeroase sancțiuni din partea Occidentului.

“Există o mulțime de modalități de a face bani @robbiewilliams, dar vânzarea sufletului dvs. unui dictator nu ar trebui să fie una dintre ele. Rușine să-ți fie”, a scris Browder.

De cealaltă parte, echipa de PR a artistului a refuzat să facă declarații, iar Robbie Williams a declarat pentru Reuters că participarea sa la ceremonia de deschidere a fost o onoare și un vis din copilărie.

Browder a fost, la un moment dat, un investitor important în Rusia și a condus o campanie de expunere a corupției și de pedepsire a oficialilor acuzați de moartea lui Serghei Magnitsky, un avocat pe care îl angajase în 2009. Anul trecut, un tribunal rus l-a condamnat pe Browder în lipsă la nouă ani de închisoare pentru faliment intenționat și evaziune fiscală.