La doar trei luni după ce a anunțat cu mândrie pe rețelele de socializare că a împlinit 6 ani de când n-a mai pus gura pe alcool și pe droguri, Demi Lovato se pare că a căzut din nou pradă acestor vicii. A făcut dezvăluirea în cel mai nou single al ei, "Sober".

Nimeni nu se aștepta ca Demi Lovato să lanseze o melodie nouă, iar când am aflat despre ce cântec era vorba, am fost și mai șocați. Artista s-a folosit de această piesă pentru a face o confesiune emoțională și a ținut să transmită mai multe mesaje familiei și fanilor, cărora le promite că va căuta din nou ajutor și se va vindeca: "Îmi pare rău pentru fanii pe care i-am pierdut și care mi-au privit din nou căderea / vreau să fiu un model, dar eu sunt doar un om Îmi pare rău că sunt aici din nou / Îmi promit că voi primi ajutor / Nu a fost intenția mea / Îmi pare rău...".

Melodia vine însoțită de videoclip lyric simplu, care începe cu câteva flashback-uri de la petreceri. În imagini apar mama și tatăl lui Demi, alți prieteni și cei dragi și chiar și fostul ei iubit Wilmer Valderrama.