R. Kelly riscă să ajungă după gratii. Cântărețul R&B a fost pus sub acuzare şi urmează să fie citat pentru audiere pe 8 martie. O instanță din comitatul Cook, Illinois, ar avea pe numele artistului zece capete de acuzare referitoare la abuz sexual, după cum afirmă surse citate de Chicago Sun Tiimes.

Avocatul său, Steven Greenberg, a declarat vineri după-amiază că încă nu a fost notificat privind inculparea. Greenberg anunțase anterior că R. Kelly va pleda nevinovat. Conform unor surse, procurorii ar putea cere arestarea preventivă a artistului.

Autoritățile s-au sesizat după apariția unei serii TV de 6 episoade, intitulată ”Surviving R. Kelly” , în care mai mulți oameni au povestit despre abuzuri sexuale, fizice și psihice, comportamentul agresiv și înclinațiile pedofile pe care le-ar fi avut cântărețul. Judecătorii din Chicago și Atlanta au făcut apel la oamenii care dețin informații despre comportamentul abuziv al lui R. Kelly să vină să depună mărturie. Ei au nevoie de declarații și probe atât de la victimele rapper-ului, cât și de la martori.