La o zi după ce a anunțat că e devastată, după ce a rămas fără voce și a fost nevoită să-și anuleze primul concert din noul ei turneu mondial - "El Dorado", Shakira mai primește o lovitură.

Numele artistei columbiene se pare că ar fi  implicat în scandalul Paradise Papers. O anchetă jurnalistică a scos la iveală peste 13 milioane de documente secrete, iar numele Shakirei se află pe listă. 

AWW! 7 vedete care s-au LOGODIT toamna asta

Aceasta e acuzată că și-ar fi ascuns o parte din avere în paradisuri fiscale. Mai exact, a transferat 30 de milioane de lire sterline către o firmă offshore din Malta, în scopul sustragerii de la plata impozitelor. 

Avocatul divei pop îi sare în apărare, și spune că legătura cântăreței cu paradisul fiscal se datorează stilului său de viață internațional. În acete, cântăreața de origine columbiană e rezidentă în Bahamas, în ciuda faptului că locuiește în Barcelona cu iubitul ei, fotbalistul Gerard Pique.

Regina Elisabeta a II, prințul Charles și solistul trupei U2, Bono, au fost implicați și ei în scandalul Paradise Papers.