Shakira a început cu stângul turneul de promovare a albumului ”El Dorado”. A fost nevoită să-și anuleze primele concerte, din cauza unei hemoragii la corzile vocale.

Shakira trebuia să înceapă turneul pe 8 noiembrie, cu un concert în Germania, dar l-a anulat pe ultima sută de metri. Artista columbiană are probleme cu vocea și a pus pe hold întregul turneu. Shaq a suferit o hemoragie la corzile vocale, iar medicul i-a recomandat repaus total. 

”Ultimele zile au fost cele mai grele din toată cariera mea. Medicii care m-au examinat au detectat o hemoragie la coarda vocală dreaptă. Am făcut pauză vocală, în speranța că mă voi recupera până la primul meu show, din Cologne. Din păcate, hemoragia e tot acolo și coșmarul continuă. În acest moment e foarte dificil pentru mine și încerc să mă recuperez complet”, a scris Shakira într-o postare pe Facebook. 

Shakira nu e prima artistă care pățește așa ceva. Sam Smith și Adele au trecut prin momente similare și au fost la un pas de a-și pierde vocea în trecut.