Dacă te-ai hotarât să te muți la curte, să construiești propria casă conform gusturilor tale, este bine să ai și un plan bine pus la punct. Planificarea bugetului are cu siguranță un rol semnificativ. Ține cont că de multe ori este foarte greu să estimezi costul întregului proiect. Este util să îți pregătești nu doar o singură rezervă de bani.

Afla din randurile de mai jos trei lucruri pe care sa le ai in vizor până ca fundația casei tale să fie ridicată.

Foraj puț apă

Serviciul de foraje puțuri pentru apă este des întâlnit și ar trebui să fie și în atenția ta. Este însă important să nu alegi la întâmplare firma care va intra în curtea ta și va demara săpaturile pentru ca tu să ai apă potabilă. Lucrează cu o firmă pe bază de contract, cu clauze bine definite, nu suna la primul număr de telefon pe care l-ai văzut pe un stâlp.

Un inginer geolog va stabili adâncimea forajului, modalitatea de execuție, totul în concordanță cu nevoile de apă ale casei tale.

De asemenea, izolarea acviferului ce are impurități este un alt aspect foarte important.

A te bucura de apă potabilă la tine acasă este un real plus pe care îl oferi viitorului tău cămin.

Studiu geotehnic

Realizează un studiu geotehnic pentru a verifica terenul pe care urmează să fie ridicată locuința ta. Studiul geotehnic asigură siguranța casei tale. Pentru investigarea terenului se vor recolta eșantioane ale solului (cu ajutorul forajelor), ce ulterior vor fi analizate în laborator.

În felul acesta nu te expui la riscuri, cum ar fi degradari ale casei sau bani mai mulți cheltuiți cu o supradimensionare a proiectului de structură.

Studiul geotehnic este obligatoriu prin lege.

Planul casei tale

Cu siguranță te-ai gândit cum vrei să ai dispuse camerele, cât de mare să fie livingul. Te-ai inspirat din reviste, imagini pe internet sau poate din filme. Fie că ai avut sau nu o sursă de inspirație, ține cont și de părerea specialiștilor. Așadar, ia în considerare un birou de arhitectură, experiența și pregătirea lor îți vor oferi o casă al cărei spațiu îl vei exploata la maxim în favoarea ta. Arhitectul îți va prezenta soluții noi la care nu te-ai fi gândit.

Cu siguranță confortul casei tale este mai mult decât important. Pentru că faci o investiție de viitor, pe termen lung, este important așadar să ai o împărțire și o dimensionare a camerelor făcută în mod inteligent. Nu va exista în felul acesta riscul să îți dai seama că într-o încăpere nu ai suficientă lumină naturală, că ai conceput o cameră care de fapt nu are nicio destinație.

Când ne gândim la o casă, vedem implicit rezultatul final, când este mobilată și totul arată impecabil, însă este important să ai în minte studiul geotehnic sau un foraj puț apă. Ține cont de toate cerințele pe care le implică ridicarea unei case și sfătuiește-te ori de câte ori întâmpini nevoia cu specialiștii.