Se scriu povești în Orașul Faptelor Bune. Nu sunt nici 24 de ore de când DJ-ii Radio ZU au intrat în casă, dar minunile au început deja să prindă contur. Oamenii care au nevoie au fost puși în legătură cu oamenii care au de unde.

Poveștile se scriu în Orașul Faptelor Bune, de la Universitate. DJ-ii Radio ZU sunt online 24/7, iar minunile au început deja să se întâmple. Ai o poftă sau vrei să îndeplineșt o moftă? E foarte simplu: trebuie să intri pe http://radiozu.ro/orasulfaptelorbune și să dai click pe ”Înscriu o poftă” sau ”Îndeplinesc o moftă”, în funcție de ce dorești să faci.

Dacă ai o ”poftă”, vei scrie un mesaj despre ce ai nevoie să primești și îți vei lăsa datele personale, pentru a fi pus în legătură cu oamenii care pot să te ajute. Dacă ești de cealaltă parte a baricadei, și vrei să îndeplinești o ”moftă”, poți alege dintre mesajele deja înscrise, ”mofta” pe care ai posibilitatea să o îndeplinești. DJ-ii ZU te vor pune în legătură cu cel care are nevoie, iar gestul tău va ajunge în cel mai scurt timp la cine trebuie. 

Orașul Faptelor Bune 2017: Ilenuca Dobroschi, mama eroină a lui Ionuț

Ionuț are 9 ani. ”Mămico, fiul tău s-a născut mort, dar nu-i nimic, ești tânără, poți să faci altul!”. Aceastea au fost primele cuvinte pe care le-a auzit Ilenuca Dobroschi după ce l-a adus pe lume pe fiul ei, Ionuț. Copilul, născut mort, a revenit la viață după câteva ore de la naștere, iar din acel moment a început o călătorie într-o lume pe care nu o înțelege. Da, nu o înțelege nici astăzi, la 9 ani, pentru că diagnosticul pe care i l-au pus medicii, după revenirea la viață, a fost crunt. Tetrapareze spastică, epilepsie și paralizie cerebrală.

Familia micuțului nu a cedat. Și-a dedicat întreaga viață copilului special venit în inima lor, a vândut tot și și-a spus că trebuie să meargă până în pânzele albe pentru el.

Pânzele albe au ajuns astăzi în Orașul Faptelor Bune, iar noi avem obligația să ne implicăm. Există îngeri care s-au implicat deja, în acest moment există deja în jur de 15.000 de lei donați în DIRECT pentru Ionuț, însă nevoile sunt mult mai mari de atât. Acesta este motivul pentru care, în fața CASEI ZU, s-a amplasat o urnă în care se strâng bani pentru Puiuț. Așadar, treceți prin Orașul Faptelor bune și opriți în locul marcat simplu, dar puternic: Ilenuca și Ionuț, donați bani pentru puiuț. 

Ca să vezi că merită să crezi în minuni și în oameni, cam asta s-a întâmplat de când Radio ZU a dat startul faptelor bune: