Rihanna nu a uitat niciodată de unde a plecat și a continuat să promoveze statul Barbados pe toate planurile. Astfel că activitatea lui Riri nu a rămas nerăsplătită: artista a fost numită Ambasador al statului Barbados. 

Atunci când nu face muzică și nu lansează colecții de machiaj sau de lenjerie, Riri se implică în activități civice. Faptul că promovează educația în zone defavorizate și că încurajează turismul și investițiile pe insula Barbados i-au adus lui Riri titlul de Ambasador. Guvernul din Barbados i-a recunoscut meritele, iar premierul statului a declarat că: ”Rihanna iubește această țară, iar acest lucru se reflectă în activitățile ei, mai ales în domeniul sănătății și în cel al educației. Și-a arătat patriotismul prin felul în care se raportează la insulă ca la casa ei”. 

Riri a primit cu entuziasm titlul și a promis că va continua să se implice în activități civice: ”Sunt foarte mândră că am primit acest titlu în țara mea natală. Fiecare cetățean trebuie să aibă un rol în aceste activități colective și sunt pregătită să îmi asum responsabilitatea”, a spus Rihanna.