Mulți s-au întrebat din ce își ia Shawn Mendes inspirația atunci când compune. Nici nu a împlinit 20 de ani, dar se poate lăuda cu hituri unul și unul, care poartă semnătura lui. Ei bine, una dintre bunele lui prietene l-a dat de gol. 

Julia Michaels e prietenă bună cu Shawn Mendes și au petrecut destul de multe ore împreună la studio. Așa că Julia l-a observat în ”habitatul” lui natural și a dat puțin din casă. Artista a povestit într-un interviu pentru Billboard că Mendes are niște ritualuri de la care nu se abate, atunci când e în studio. ”E foarte funny atunci când e la studio, pentru că desface vreo patru sticle de apă, pe care le are în puncte diferite ale studioului. La sfârșitul zilei, toate sunt goale”, a povestit ea.

Și nu e numai atât! Mendes parcă nu are stare atunci când se află în proces de creație: ”Acum e pe scaunul de la pian, apoi pe podea cu chitara, apoi pe canapea, după care stă pe marginea mesei”. Așadar secretul din studio al lui Shawn constă în hidratare și multă mișcare.