Pasito, pasito, a trecut un an de când Luis Fonsi a încărcat pe canalul lui oficial de YouTube ceea ce avea să devină cel mai vizualizat clip din istorie. Interesant e că Fonsi nici măcar nu a crezut că va ajunge hit.

Știm, știm, probabil te-ai săturat de ”Despacito”, dar trebuie să-i dăm cezarului ce-i al cezarului! Despre featuring-ul lui Luis Fonsi și Daddy Yankee se poate vorbi numai la superlativ. A doborât toate recordurile, atât pe YouTube, cât și pe platformele de streaming și a depășit orice așteptări. 

Fonsi a dat un interviu pentru Billboard, în care a povestit cum s-a născut hitul anului 2017 și a recunoscut că se simte copleșit de succesul pe care l-a înregistrat piesa. El a spus că nu se aștepta ca melodia să ajungă pe primele locuri în topurile din țări precum Elveția, Italia, România, Franța sau Portugalia, care nu sunt vorbitoare de limba spaniolă. 

”Când am făcut demo-ul, l-am pus deoparte și am continuat să lucrez la celelalte piese de pe album. Dar melodia asta se afirma față de celelalte. Când m-am întâlnit cu producătorii, au ascultat-o și în aceeași zi am hotărât să lăsăm la o parte orice altceva și să lucrăm la ”Despacito”. Când am ascultat varianta finală, atât eu, cât și Daddy Yankee am fost surprinși de sound-ul puternic, fresh și diferit. Dar nu îți oferă nimeni nicio garanție, doar fanii decid dacă o melodie are succes sau nu”. Iar fanii și-au spus cuvântul!

Pe 12 ianuarie 2017, ”Despacito” a fost urcată pe YouTube. Un an mai târziu, este cel mai de succes clip din istoria YouTube, cu 4.675.394.287 de vizionări în acest moment.