Brit Awards 2018 s-a lăsat cu emoții, premii și un show pe cinste. Dua Lipa și Stormzy au fost marii câștigători la Premiile industriei muzicale britanice, decernate aseară, pe arena O2, din Londra.

Dua Lipa, care a devenit de curând cea mai tânără cântăreață al cărei hit a depăşit un miliard de vizualizări pe YouTube - pentru single-ul "New Rules", a primit premiile pentru cea mai bună artistă britanică şi cel mai bun debut britanic.

TOP 12 super-staruri care au fost înşelate de partenerii lor

 În discursul de acceptare, artista de 22 de ani a declarat că speră să vadă "mai multe femei pe această scenă, mai multe femei care obțin premii, mai multe femei care conduc lumea".

Rapperul londonez Stormzy a primit premiile pentru cel mai bun cântăreț britanic şi pentru cel mai bun album britanic - "Gang Signs & Prayer", fiind chiar albumul său de debut. Pe scenă, rapperul a criticat-o dur pe Theresa May, premierul Marii Britanii, căreia i-a reproşat proasta gestionare a incendiului de la Turnul Grenfell din Londra, din 2017, soldat cu 71 de morți.

Ed Sheeran a fost nominalizat şi el la categoria "cel mai bun cântăreț britanic al anului", iar Rag'n'Bone Man a câștigat trofeul pentru cea mai bună piesă - "Human".

Iată lista completă a câștigătorilor BRIT Awards 2018: 

International Group - Foo Fighters

International Female Solo Artist - Lorde

British Breakthrough Act - Dua Lipa

British Female Solo Artist - Dua Lipa

British Male Solo Artist - Stormzy

British Single - Rag’n’Bone Man – „Human”

British Group - Gorillaz 

British Artist Video of The Year - Harry Styles –  „Sign Of The Times”

International Male Solo Artist - Kendrick Lamar

Mastercard British Album Of The Year - Stormzy – „Gang Signs And Prayer”