Când vine vorba de sex, mulți s-ar putea să aibă întrebări pe care se ruşinează să le pună. Aşa că încercăm noi câteva subiecte care s-ar putea să îți fi stârnit curiozitatea, dar despre care ai preferat să nu vorbeşti cu nimeni ca să nu pari... nedocumentat/ă.

8 mituri despre sex în care nimeni nu ar trebui să mai creadă

1. Penisul se poate rupe?

Well, nu se rupe ca un os sau ca o hârtie, dar fractura de penis este ceva ce se poate întâmpla din cauza unor mişcări prea bruşte sau brutale. Yup, yikes! E puțin probabil, dar nu imposibil, aşa că în caz că se întâmplă vreodată, trebuie mers de urgență la medic pentru intervenție chirurgicală.

2. Ce să faci dacă prezervativul rămâne înăuntru?

În primul rând, nu te panica. Se întâmplă destul de des şi se poate scoate. Totuşi, chiar dacă nu pare că s-a vărsat ceva din el, dacă nu foloseşti şi alte metode de contracepție, poți apela la contracepția de urgență ca să te asiguri că eviți o eventuală sarcină nedorită. Dacă simți nevoia, poți să faci şi analize pentru a te asigura că nu te-ai pricopsit cu vreo boală cu transmitere sexuală.

3. E ceva în neregulă cu mine dacă nu am orgasm în timpul sexului?

Păi... nu. De cele mai multe ori ține de a găsi punctul cheie. Cele mai multe femei nu au, de fapt, orgasm doar prin penetrare, ci au nevoie şi de altfel de stimulare. Dacă nici aşa nu reuşeşti să ajungi la orgasm, totuşi, ai putea avea o serie de probleme de sănătate, fizice sau psihice, care stau în calea fericirii tale. Partea bună e că se tratează.

4. Este normal să te uzi foarte tare în timpul sexului?

Nope! Nope! Nope! Cu cât mai multă lubrifiere, cu atât mai bine. Mai rău e când aceasta nu există, dar atunci poți folosi lubrifiant şi problema e ca şi rezolvată.