Pentru cineva care nu a făcut niciodată sex întrebările legate de cum va fi prima oară sunt normale. Ştii deja că ar trebui să doară (hey, să ştii că nu e pentru toată lumea la fel), că ar urma să se lase cu ceva sânge (poate ai noroc şi nu va fi chiar atât de mult) şi că ar trebui să fie când te simți pregătit/ă şi cu cineva de care te leagă sentimente puternice. Şi că trebuie să foloseşti protecție. Cam asta e teoria pe care o auzi peste tot. Dar...

Cele mai bune poziții sexuale pentru începători

Sunt şi câteva lucruri pentru care nu te pregăteşte nimeni şi tocmai de aia prima experiență sexuală ajunge să li se pară multora un dezastru. Well... Dacă ai trecut prin fazele astea, no worries! Pe cuvânt că se întâmplă mai des decât crezi sau decât recunosc unii. Dacă nu ai ajuns încă acolo... să ştii că s-ar putea să ți se întâmple şi ție şi că sunt chestii normale când nu ai pic de experiență.

Hai să le vedem!

Nu ți se pare chiar atât de "wow" cum ai fi crezut. Păi, sincer, pentru multă lume prima experiență sexuală e uşor dezamăgitoare. Pentru că ai auzit atât de multe teorii, încât dacă nu se regăsesc în practică ți se pare că a fost un dezastru. Te pregăteşti atât de mult psihic pentru prima oară, îți imaginezi că va fi romantic, seismic, că se va lăsa cu curcubee şi artificii, iar când realitatea nu are nicio legătură cu basmele din capul tău rămâi un pic... meh! Veşti bune: e ceva normal când habar nu ai ce să faci, când, să recunoaştem, nesiguranța e mult mai puternică decât excitația şi pe lângă astea mai vine şi un uşor disconfort fizic. Veşti şi mai bune: cu timpul va fi mult mai bine!

Sexul în sine nu ți se pare excitant. Cel puțin nu la fel de excitant ca ideea de a face sex. Păi asta vine tot din conflictul dintre aşteptări şi realitate. Şi asta e la fel de normal să se întâmple prima oară. Pe măsură ce o să experimentezi, realitatea s-ar putea să devină din ce în ce mai bună şi să începi să te întrebi ce era în capul tău când îți imaginai una-alta.

Sexul nu e aşa de uşor cum părea în teorie. Mulți spun că e doar instinct, dar come on! Până la urmă ține şi de tehnică. Şi la capitolul ăsta s-ar putea să apară oarece probleme prima oară. Poate nu mulți recunosc că atunci când şi-au pierdut virginitatea au întâmpinat probleme "tehnice", dar toată lumea ştie că ele există. Doar că nu e uşor să admiți că, deşi ştii teoria, practica te cam omoară când trebuie să potriveşti prima oară "echipamentele" din dotare cu ale partenerului. Deci nu e panică dacă ştii ce trebuie să faci, dar îți iese mai greu. Toată lumea trece prin asta, mai mult sau mai puțin ;)

Prima experiență sexuală nu te face altă persoană. Surprinzător sau nu, eşti tot tu, doar că ți-ai pierdut virginitatea ;) Dar în rest... Surpriză! Nimic nu s-a schimbat. O să te împiedici la fel de des ca înainte, o să ai aceleaşi obiceiuri bune sau nu prea şi aşa mai departe. În schimb, s-ar putea să se producă o schimbare la nivel emoțional şi asta nu trebuie decât să te bucure.