Când nu ți-ai început încă viața sexuală sau când abia eşti la capitolul inițiere cu siguranță ai o mulțime de întrebări pe care ți se pare dubios să le pui. În primul rând pentru că nu vrei să ştie cineva cât de neexperimentat/ă eşti. Dar, come on, toată lumea a trecut prin faza asta şi nu e nicio ruşine!

Avem pentru voi răspunsuri la câteva întrebări pe care nimeni nu are curajul să le pună de teamă să nu se facă de râs.

Pot lua o boală cu transmitere sexuală dacă niciunul dintre noi nu este infectat?

Răspunsul e simplu: NU! BTS nu apar din senin doar pentru că ai făcut sex. Unul dintre voi ar trebui să fie infectat ca să o transmită. Deci dacă te trezeşti cu vreo infecție neplăcută, iar partenerul/partenera neagă că ți-ar fi transmis-o, să ştii că nu e adevărat. E posibil să nu fi ştiut nici el/ea că o are sau să se facă că nu ştie. Şi dacă sunteți amândoi cu analizele la zi şi ştiți că sunteți safe, asta nu înseamnă că nu trebuie să folosiți protecție. Se spune că boala cu transmitere sexuală cel mai răspândită este viața, are perioadă de incubație de 9 luni şi trece în 18 ani, în cel mai bun caz ;)

Poți să iei virusul HIV dacă faci sex neprotejat cu o persoană neinfectată?

Tot NU! E fix la fel ca în cazul infecțiilor cu transmitere sexuală. Virusul HIV se transmite pe cale sexuală doar dacă unul dintre parteneri este seropozitiv. Nu apare spontan, deci nu e panică!

O tipă poate rămâne însărcinată dacă sperma ajunge lângă vagin?

Tehnic se poate, dar este puțin probabil. Ar trebui ca spermatozoizii să ajungă în interiorul vaginului şi să "înoate" spre uter, pentru ca apoi să ajungă să fecundeze ovulul. Dar asta ar însemna ca tipa să fie fix în perioada fertilă, iar ca spermatozoizii să fie adevărați "eroi", pentru că ei de fapt supraviețuiesc foarte puțin în afara corpului uman. Deci, prea mulți de "dacă" şi tocmai asta face ca riscul unei sarcini nedorite să fie foarte, foarte, foarte mic.

E adevărat că dacă un tip nu ejaculează după ce s-a excitat simte o durere foarte mare?

Well, asta depinde de rezistența fiecăruia la durere. Dar de fapt este mai mult un disconfort pe care unii s-ar putea să-l exagereze doar ca să te convingă să nu-i laşi aşa, chiar dacă ai tu motivele tale.

Tehnic, ce se întâmplă este că tot sângele care ajunge în penis în timpul erecției este împiedicat să se întoarcă de unde a venit în lipsa ejaculării şi creează presiune şi disconfort, dar nu durere. Dacă ar fi durere, de ce nu ar simți-o şi în timpul sexului?

Un tip care se va tăvăli pe jos cu "bijuteriile coroanei" în mână, văicărindu-se că îl dor foarte tare, foarte probabil exagerează ca să inspire milă şi să obțină ce vrea. Guys, puțină demnitate nu strică! Şi nici puțin respect pentru motivul din care nu s-a ajuns la sex doar ca să vă treacă vouă durerea ;)