Nu ştim de ce, dar se pare că vara apetitul sexual creşte direct proporțional cu temperaturile. Asta deşi ai crede că la peste 30 de grade orice atingere devine tot mai greu de suportat. Nu şi sexul, însă ;)

5 lucruri pe care e bine să le ştii despre sexul pe plajă

Probabil pentru că e atmosferă de vacanță, hainele sunt tot mai puține şi, alea care sunt, sunt tot mai "revealing". Şi, ca un bonus, mai uşor de dat jos. Şi probabil pentru că hormonii încep să-şi facă de cap când te relaxezi ceva mai mult decât în restul anului. Pur şi simplu toți suntem mai deschişi şi, de ce nu, mai sălbatici.

Nu zice nimeni să nu dai frâu liber instinctelor dacă aşa ai chef. Dar hai să-ți spunem şi câteva chestii dubioase pe care le-am aflat şi noi despre sexul "de vară".

Creşte "apetitul" pentru one night stand-uri

Cum oamenii au ceva mai mult timp liber, sunt mai deschişi la distracții de moment decât către începerea unor relații pe termen lung. Bine, nu se ştie niciodată, dar e bine să ştii la ce să te aştepți. Ştiți voi... Când mergi la mare, în club, pe plajă, la terasă s-ar putea să cunoşti pe cineva super-hot, s-ar putea să vă faceți de cap fără să vă gândiți prea mult înainte, dar a doua zi să nu mai pară totul chiar aşa "roz" ca în seara anterioară.

Infecțiile cu transmitere sexuală se răspândesc mai uşor vara

Ştim! No fun! Dar chestia asta chiar e o realitate. Iar o noapte nebună de vară s-ar putea să-ți strice tot sezonul. Asta pentru că atunci când hormonii o iau razna lumea mai uită de sexul protejat, iar cum tendința de a zbura din floare în floare e în creştere (vezi punctul 1), tot cam aşa se "împrăştie" şi bolile cu transmitere sexuală. De la cele mai banale, până la cele mai grave. So... play it SAFE!

Tipii devin mai infideli

Nu vrem să generalizăm, dar cheful de distracții fără obligații şi fără să-ți pese de consecințe o cam ia razna pe măsură ce se face mai cald, iar tipele se dezgolesc tot mai mult. E şi normal să vrea să socializeze mai mult, iar de aici până la flirt şi, dacă merge, până la sex nu e tocmai cale lungă. Pentru unii.

Creşte riscul infecțiilor vaginale

Ladies, bad news! Riscul de candidoza creşte odată cu venirea verii pentru că, oricât ți-ai dori, nu poți lupta împotriva condițiilor meteo. Cu cât e mai cald, cu atât veți transpira mai mult şi cu atât creşte riscul. Dacă observați orice simptom dubios precum mâncărimi, iritație, inflamare a țesutului sau scurgeri anormale, fuguța la doctor, ca să scăpați cât mai repede de problemă.

Multă lume află că sexul în apă nu e chiar atât de hot cum pare

Când e mult prea cald afară, dar totuşi îți arde de "una mică", s-ar putea să ți se pară o idee bună să vă faceți de cap în cadă, în piscină sau în mare, după caz. Well, fiecare cu gusturile lui, dar să ştiți că sexul în apă nu e chiar atât de hot cum pare când vezi chestia asta în filme.

Motive pentru care sexul la duş este overrated

Sigur, dacă vrei să încerci, go for it! Dar cum apa, mai ales cea sărată sau cu clor în ea, scade lubrifierea, s-ar putea să nu fie chiar atât de plăcut cum te-ai aştepta. În plus, creşte riscul de infecții, că apa aia nu e chiar cel mai pur lucru posibil. Iar dacă ai crede că prezervativul te scapă de griji... bad news: riscul ca acesta să se rupă e mai mare în apă. Deci faceți şi singuri "socoteala".