Dacă ai crescut într-o familie în care sexul a fost un subiect tabu sau s-a vorbit despre el doar în termeni meniți să te sperie, s-ar putea să ai nişte spaime. Cum ar fi că te vede Dumnezeu şi te pedepseşte sau că sexul în afara căsătoriei e o ruşine. Sau că o să mori!  Come on, guys! Evident că aşa ceva nu se întâmplă. Sunt, totuşi, câteva faze dubioase pe care le poți experimenta după sex. Dar pe cuvânt că nu sunt chiar atât de scary cum par şi sunt foarte rare! Oricum, e bine să ştii că nu eşti singurul care o pățeşte.

Are U ready? Să începem!

Pierderea memoriei poate să apară după o partidă pur şi simplu mind-blowing. Nu se ştie exact cum se produce, dar partea bună e că e temporară şi că e vorba de memoria de scurtă durată (studiile au arătat că se "şterg" din minte informațiile din ultimele 24 de ore sau anumite detalii). Apare în 3-5 situații la 100.000 de cazuri. Deci, dacă o pățeşti, nu te panica! Bucură-te că a fost atât de bine!

Crampele post-orgasm sunt destul de frecvente, dar nu sunt nici ele de speriat! Explicația e simplă: uterul se contractă şi poate să doară. Destul de rău, dar... come on! Trece în câteva minute, aşa că nu vă smiorcăiți! Nu s-a rupt nimic ;) Totuşi, dacă se întâmplă des şi durează mult, poate n-ar strica o vizită la ginecolog.

Depresia "de după" e ceva ce se întâmplă unora, chiar dacă de majoritatea oamenilor sunt euforici după sex. Nu are legătură cu calitatea actului sexual şi trece. Important e, totuşi, să discuți cu partenerul/partenera despre senzațiile pe care le ai, ca să nu se simtă vinovat/ă. Sau, dacă se întâmplă celuilalt, să-i acorzi puțin timp şi spațiu ca să îi treacă ;)

Sângerarea în timpul sau la finalul actului sexual este ceva "scary" şi îți cam taie cheful. E important, totuşi, să ştiți că nu e ceva chiar atât de rar. Poate avea cauze diverse: o leziune, un fibrom uterin sau poate o reacție la pilulele anticoncepționale (dacă folosiți). Dacă, totuşi, se repetă, mergeți la medic. Just în case!

Mai avem una: imediat după sex s-ar putea să ți se pară că emani un miros dubios de "jos" ;) No panic! E vorba de chimie, că, deh!, vorbim despre amestec de fluide corporale, forță de frecare şi rezultatele ei. Ar trebui să revină totul la normal în câteva zile, dar dacă, totuşi, durează dubios de mult şi vi se pare că se agravează, e posibil să vă fi "pricopsit" cu vreo infecție care să aibă nevoie de tratament.