Cine spune că nu a trecut prin momente dubioase când şi-a început viața sexuală s-ar putea să ocolească puțin adevărul. Sau chiar puțin mai mult. Pentru că nu poate să spună nimeni că a mers totul ca uns din prima! Şi asta pentru că, oricât de pregătit/ă te-ai simți, la început tot se întâmplă chestii neprevăzute, pe care, oricâtă teorie ai şti, nu ai cum să le controlezi în practică.

Cele mai bune poziții sexuale pentru începători

Ştii că ar trebui să ții picioarele într-un anumit fel, dar corpul parcă nu te ascultă. Ştii treaba cu mişcarea de "du-te/vino", dar parcă nu e chiar aşa uşor de făcut cum sună. Ştii că una dintre pozițiile "clasice" e cea în care tipa stă deasupra, dar parcă ai o jenă. Sau mai multe! Iar prezervativul ăla nu e chiar atât de uşor de "montat" cum pare în teorie. Şi asta nu pentru că ar fi vreo mare filosofie, ci pentru că s-ar putea să îți cam tremure mâinile de emoție sau, mai ales, pentru că nu vrei să arăți ridicol şi neexperimentat/ă. Well... Toată lumea trece prin chestii de genul ăsta şi hai să vă spunem un secret: e normal!

Nu s-a născut nimeni învățat şi oricine trece prin faza aia în care lipsa de experiență îşi spune cuvântul. Dacă iubitul/iubita ştie că eşti la început, ar trebui să înțeleagă şi să te ajute să depăşeşti momentele alea "awkward".

Ca să te simți un pic mai bine, hai să-ți spunem noi câteva greşeli pe care toată lumea le face la începutul vieții sexuale.

1. Nu te concentrezi pe propria plăcere şi pe orgasm. E adevărat că orgasmul nu trebuie să fie o prioritate şi se poate întâmpla să nu apară de fiecare dată. Dar asta nu înseamnă că trebuie să te resemnezi. Când nu ai experiență, s-ar putea să fie tentant să te concentrezi mai mult pe plăcerea partenerului/partenerei. Ca să-i placă şi să nu care cumva să te părăsească (nu te preface că nu te-ai gândit niciodată la asta) până capeți tu ceva experiență. Dar asta nu înseamnă să sacrifici propria plăcere. "Lucrați" împreună, pentru că sexul trebuie să fie plăcut pentru amândoi şi nu poate să devină aşa decât cu practică ;)

2. Nu preiei inițiativa pentru că oricum nu ştii prea bine ce să faci. Şi presupui că iubi ştie mai bine decât tine. Well... Chiar dacă partenerul/partenera are ceva mai multă experiență, nu înseamnă că le ştie pe toate. Dacă te mulțumeşti să ai o atitudine pasivă, s-ar putea să ratezi ocazia să afli chestii mult mai mişto despre tine şi despre sex. Aşa că ar fi bine să nu mai presupui şi să treci la treabă. Sexul nu se învață ca tabla înmulțirii ;)

3. Pornind de la punctul 2, preferi să treci sub tăcere lucrurile cu care nu te simți prea confortabil. Pentru că, din nou, tu oricum nu ai experiență. Greşit! Când te doare ceva sau când pur şi simplu nu-ți place, e bine să spui, altfel "bye-bye" plăcere. Puteți să mai încercați şi altă dată chestia aia şi poate nu o să mai fie la fel de rău. Dar decât să suferi în tăcere şi să ți se ia de tot, mai bine deschizi gura când trebuie.

4. Te iei după prieteni. Te întrebi ce legătură au ei cu sexul pe care îl faci tu? Păi au. Pentru că, dacă ați discutat despre sex, s-ar putea să-ți fi băgat în cap nişte idei care, surpriză!, nu sunt valabile pentru toată lumea. Doar pentru că nu ştiu ce prietenă spune că a avut orgasm la primul contact sexual, iar tu nu ai, nu înseamnă că e ceva în neregulă cu tine. Sau pentru că o alta nu a rămas niciodată însărcinată cu toate că face sex neprotejat, nu înseamnă că tu eşti scutită.

5. Presupui că orice partidă de sex trebuie să fie WOW! Well... S-ar putea să nu vezi curcubee şi artificii de fiecare dată. Aşa cum nu înseamnă că dacă o partidă e nereuşită, toate vor fi la fel. Sau că eşti un dezastru în pat doar pentru că nu te-ai descurcat prea bine prima, a doua sau a treia oară. Take it easy!