De câte ori vorbeşti sau citeşti despre sex te loveşti de misteriosul Punct G, despre care nimeni nu ştie sigur dacă există sau este doar un mit. Unii sunt sceptici, alții susțin că l-au găsit, unii spun că orice femeie îl are, alții spun că e cam ca măselele de minte - la unele există, la altele ba.

Aşteptări la care ar trebui să renunți ca să te bucuri cu adevărat de sex

Well, hai să vedem câteva întrebări şi răspunsuri despre acest Punct G, pe care mulți au încercat să-l plaseze pe "harta" vaginului, dar nu se ştie încă sigur dacă au reuşit să-l localizeze cu exactitate. Dacă există cu adevărat, probabil trebuie să ai noroc ca să-l găseşti. Şi a doua oară nu o să fie atât de uşor să-l localizezi din nou.

1. Ce şi unde este Punctul G?

Chestia asta e uşor shakespeariană: a fi sau a nu fi, aceasta e întrebarea! Teoria ne spune că Punctul G este o zonă super sensibilă pe peretele anterior al vaginului, la câțiva centimetri de la "intrare".

A primit numele după medicul Ernest Grafenberg, care se spune că l-a descoperit şi a stabilit că stimularea lui creşte intensitatea orgasmului la femei. După domnul Grafenberg Punctul G a mai fost căutat şi de alți specialişti, care nu au reuşit însă să confirme existența acestuia.

2. Orice femeie are un Punct G?

Cum existența lui nu a putut fi determinată clar, ar fi hazardat să spunem că orice tipă este "posesoarea" unui punct G. Studiile arată că 30% dintre femei susțin că au experiementat un orgasm prin stimularea Punctului G. Alții spun că misteriosul punct ar fi un muşchi care se poate dezvolta în timp, deci cu exercițiu. Deci, acestea fiind spuse, răspunsul ar fi NU. Se pare că nu. Dar oricine e liber să caute ;)

3. Orgasmul atins prin stimularea punctului G duce la ejaculare feminină (a. k. a. squirting)?

Well, ca să fie lucrurile clare de la început, nu orice femeie este capabilă de această "performanță". Asta nu înseamnă că nu atinge orgasmul sau că nu se simte suficient de bine. Pur şi simplu poate sau nu. Sau o dată poate, altă dată nu. Depinde mult de context şi de partener ;)

4. Atingerea punctului G provoacă sângerare?

Acest mit nu ar trebui să mai fie crezut de nimeni niciodată. Sângerările în timpul actului sexual pot fi provocate de leziuni locale sau de alte probleme care de obicei necesită o vizită la medicul ginecolog. Just to be safe!

5. Orgasmul atins prin stimularea Punctului G este cheia unei vieți sexuale satisfăcătoare?

Well! Orice orgasm este bun, indiferent cum îl atingi. Evident, nu vă împiedică nimeni să căutați senzații din ce în ce mai tari. Dar nici să încercați prea tare nu e indicat. Nu transformați sexul în căutare de comori, că s-ar putea să pierdeți toată distracția. Chill & enjoy it! Cu sau fără Punct G ;)