Când eşti virgin/ă, ideea de a face sex prima oară îți dă aşa o senzație de panică, de ruşine, totul amestecat cu dorință şi curiozitate. Dacă e prima oară pentru amândoi, o să fie un moment ciudat, în care o să petreceți cel mai mult timp căutând unghiul potrivit de... abordare, o să vă gândiți şi o să vă răzgândiți şi probabil o să fiți puțin dezamăgiți. Dar măcar e la fel de dubios pentru amândoi şi chestia asta o să vă lege şi nu puteți decât să sperați că lucrurile vor sta din ce în ce mai bine.

Lucrurile stau cu totul şi cu totul altfel când iubi are experiență. Nici nu contează cât de multă, ci doar că are mai multă decât tine. Iar chestia asta este intimidantă. Şi pune presiune pe tine pentru că, să fim sinceri, te sperie gândul că nu vei putea să te ridici la nivelul aşteptărilor. E oarecum normal, dar deloc indicat să te gândeşti la asta. Aşa că încearcă să nu fii prea dur/ă cu tine, dacă vrei ca experiența asta să nu fie un adevărat dezastru.

Uite 5 lucruri pe care e bine să le ştii înainte să faci prima oară sex cu cineva mai experimentat

Nu minți că nu mai eşti virgin/ă! De ce ai face chestia asta când ştii că oricum nu ştii mare lucru? Adică în teorie ştii cum stau lucrurile, dar practica e zero. Şi oricum te sperie chestia asta. Deci... de ce să minți? Plus că nu e ca şi cum nu-şi va da seama până la urmă ;) Pentru că lipsa de experiență se vede.

Prima oară e foarte probabil ca sexul să nu fie tocmai comod, iar asta o ştie deja toată lumea. Dar asta nu inseamnă că trebuie să taci şi să suporți orice ar fi doar pentru că bănuieşti că aşa trebuie să fie. Disconfortul va exista oricum, dar nu înseamnă că nu poți să îl diminuezi, iar pentru asta e bine să nu îți fie teamă să deschizi gura şi să îi spui lui iubi când vrei să schimbe poziția, ritmul. O să vezi tu...

Nu te grăbi şi prelungeşte preludiul cât simți nevoia. Nimic nu e mai nasol decât să treci la treabă fără "încălzire". Mai ales când o faci prima oară şi, din cauza stresului, lubrifierea oricum e posibil să fie mult mai mică şi, implicit, durerea mai mare. O să ajungi şi la nivelul "quickie" la un moment dat, dar prima oară lucrurile nu trebuie să se petreacă pe repede înainte.

Scoate-ți din cap că iubi, doar pentru că are ceva mai multă experiență decât tine, e vreun zeu sau vreo zeiță a sexului. Deci nu te comporta ca un supus. Până la urmă toți suntem diferiți şi oricum veți învăța împreună nişte lucruri, aşa că... Până la urmă şi pentru celălalt e tot un fel de prima oară. Pentru că e prima oară cu tine ;)

Nu îți face iluzii că va fi supercalifragilisticexpialidocious. Probabil nu va fi. Dar nici nu te gândi la dezastru. Când vine vorba de sex nu prea e loc de proiecții, ci e vorba de a trăi momentul.