Ştii toate lucrurile alea despre care spui că nu îți plac fără să le fi încercat vreodată? Cum ar fi broccoli? Cam la fel e şi cu sexul. E jumătate instinct şi jumătate experiență.

Ai voie să faci sex doar dacă obții cel puțin 7 /10 la acest test

Nu poți fi sexpert din prima, iar secretul e să te descoperi mai întâi pe tine. Adică să afli ce îți place şi ce nu prea. Şi sunt câteva căi bune de urmat, mai ales când eşti la începutul vieții sexuale sau când pur şi simplu crezi tu că e nevoie.

Discută cu prietenii apropiați, cu care simți tu că poți aborda subiectul sex. Puteți să vă povestiți ce vă excită şi ce nu, nu e nicio ruşine. S-ar putea să afli chestii pe care nici nu te-ai gândit să le încerci, mai ales dacă ei sunt mai experimentați. Vezi tu apoi dacă îți plac şi ție sau nu.

Nu te teme să experimentezi doar pentru că ai tu impresia că partenerului/partenerei s-ar putea să i se pară dubios. Dacă nu merge, puteți oricând să reveniți pe cărările bătătorite. Dar parcă e mai păcat să nu încerci să afli lucruri noi despre tine/voi.

Ştii vorba aia, "cunoaşte-te pe tine însuți"? E literă de lege în materie de sex. Dacă nu te simți pregătit/ă să experimentezi cu iubi, poți să afli "solo" unde şi cum îți place să fii atins/ă. Şi nu, nu e nicio ruşine!

8 motive pentru care masturbarea e uneori mai bună decât sexul

Documentează-te! Dacă ai o reținere în a discuta cu părinții sau cu prietenii sau chiar cu iubi despre chestii legate de sex şi sexualitate, nu înseamnă că nu o poți face la modul "old school": citind. Există forumuri şi articole nenumărate de unde ai putea afla atât de multe chestii, care poate nici nu ți-au trecut prin cap. De asta există şi secțiunea noastră de #TeenageSex.

Discută cu iubi despre o "sesiune experimentală" şi, dacă e de acord, treceți la treabă. Poate fi cel mai bun mod de a vă da seama ce vă place amândurora şi ce nu. Iar dacă ceva nu merge, nu e nicio problemă. Doar ştiți amândoi că e vorba doar de un experiment, nu?