Viața sexuală începe tot mai devreme şi dacă te numeri cumva printre cei care nu au fost sau nu sunt tocmai grăbiți, ştii cum e să te simți ciudat printre cei care deja pot spune că au experiență. Well, vrem să-ți spunem că eşti absolut OK şi nu e nimic în neregulă cu tine! Mai mult, hai să îți spunem câteva motive pentru care nu trebuie să te simți presat/ă de virginitate. În caz că aveai dubii...

8 lucruri pe care nu trebuie să-ți fie ruşine să le faci în timpul sexului

Nu ai întâlnit încă persoana pe care să o placi suficient pentru a face sex

Poate unii ar spune că eşti prea selectiv/ă, dar ce ştiu ei? Pur şi simplu e o decizie care îți aparține. Şi o să-ți dai tu seama când e momentul, chiar dacă s-ar putea să dureze ceva mai mult decât la alții.

Pur şi simplu nu te interesează sexul. Încă

Unora li se pare dubios, dar există şi aşa ceva. Şi e OK! Fiecare are ritmul lui şi nu trebuie să te influențeze cei/cele care s-ar putea să te judece pentru lipsa ta de interes.

Te cam sperie ideea de a face sex pentru prima oară

Well... Dacă te linişteşte, sunt mulți cei care se tem de momentul în care îşi vor pierde virginitatea. Mai mulți decât ai crede. Şi punem pariu că şi prietenii care se laudă că deja au făcut-o au fost la fel de speriați înainte. Doar că şi-au făcut curaj mai repede decât tine. Din nou: fiecare are ritmul lui. Un pont: sexul nu e, totuşi, chiar atât de înfricoşător. Dacă ai un partener, dar ți-e cam teamă de momentul ăla, poate n-ar strica să discutați despre asta. S-ar putea să ajute.

Eşti o persoană nesigură

OK, poate nu e chiar un motiv OK, dar ştim că nu toată lumea s-a născut cu o încredere de sine beton. Cei mai mulți au nesiguranțe legate de felul în care arată (indiferent de cum arată), alții se tem că nu vor şti ce să facă şi tocmai de aceea ezită să se expună. Well, oricare ar fi motivul nesiguranțelor tale, caută să le depăşeşti pentru că nu trec de la sine. Ajută să vorbeşti cu un prieten deschis la minte, cu părinții, cu partenerul sau chiar cu un specialist. Dacă începi să te iubeşti pe tine, o să fie mult mai uşor să dăruieşti iubire şi altora.

Nu ai găsit pe nimeni care să fie genul tău

Şi e OK să aştepți să întâlneşti pe cineva care să fie. Poate nu o să fie vreo dragoste ca în filme, dar ideea e să nu ajungi să-ți pară rău de prima experiență sexuală. Iar dacă aceasta e un compromis, s-ar putea să nu te bucuri de ea chiar atât de mult cât ar trebui.

Aştepți persoana aceea specială

Şi dacă cineva te ia la mişto pentru asta vreodată, întoarce-i spatele şi pleacă. Nu e nimic rău în a fi romantic şi visător şi dacă tu vrei să aştepți să o faci prima oară cu o persoană pe care să o iubeşti, foarte bine! Ţine-te tare! Şi nu încerca să te justifici în fața nimănui pentru alegerile tale