Dacă încă nu ți-ai început viața sexuală, dar ai motive să te gândeşti că ar fi timpul, s-ar putea să ai multe întrebări despre sex, cu toate că, teoretic, te simți pregătit/ă.

Ţi-e teamă de surprize? Uite ce am găsit pe net despre lucrurile care i-au surprins cel mai tare pe alții prima dată când au făcut sex. Evident, nu este obligatoriu să ți se întâmple şi ție la fel, dar dacă va fi cazul, măcar să ştii că nu eşti singur/ă.

"A fost cam nasol față de ce mă aşteptam. Îmi făcusem o idee despre cât de tare va fi experiența, aşteptam orgasmul, mă aşteptam să îmi zdruncine tot universul... Şi nu a fost aşa. Eu nu prea ştiam ce fac, a fost messy, scurt şi un pic jenant şi inconfortabil. Cu timpul a fost mai bine, dar prima oară cu siguranță nu a fost cum mi se spusese că va fi"

"Nu am trăit niciuna dintre senzațiile despre care citisem pentru că a fost totul prea stresant. Nici măcar nu am realizat ce se întâmpla, nu mi s-a părut nimic special. S-a terminat repede, nici nu am avut timp să mă copleşească nesiguranța sau emoțiile. Iar a doua zi eram fix aceeaşi tipă care nu reuşea să îşi dea corect cu eyeliner din prima, la fel ca până atunci. Nu am fost mai femeie decât înainte..."

"Înainte să faci sex te gândeşti că penetrarea va fi ori o senzație super specială, ori una foarte dureroasă. Te aştepți la ceva, dar de fapt nu e chiar aşa mare lucru. A fost doar o presiune şi cam atât. Nimic satisfăcător, nimic senzual. Şi tocmai gândul la acel moment mă excita cel mai tare..."

"Prima dată nu a fost nimic din ce mă aşteptam să fie după tot ce citisem în cărți şi pe site-uri. A durut puțin pe moment, am simțit un oarecare disconfort a doua zi. Şi a fost destul de greu să nimerim cum se bagă «dânsa'ntr'ansa», cu toate că, teoretic, amândoi, virgini, ştiam despre ce e vorba".

"Mă aşteptam, ca mulți alții, să mă simt o cu totul altă persoană după ce am făcut sex prima oară. Sincer? Nu m-am simțit deloc diferit. Singura diferență era că devenisem o persoană care a făcut sex. Atât!"

"Ştiam că prima oară când faci sex poate fi dureros, dar nu mă aşteptam să doară în halul ăla (n.r. - fiecare suportă diferit durerea şi pe fiecare dintre noi ne doare altfel). Şi cel mai nasol e că a durut de fiecare dată după prima oară, cam o lună. Abia după aceea o prietenă mi-a spus că şi ea a pățit la fel şi că a decis împreună cu partenerul ei să facă sex cu regularitate până când va înceta să mai doară. Aş fi vrut să ştiu despre asta mai devreme, dar şi despre faptul că lubrifiantul ajută mult"

"Eram cu iubitul meu de vreo 7 luni când am făcut sex prima oară. Eram îndrăgostiți, ne văzusem deja dezbrăcați şi abia aşteptam să facem dragoste. Ştiam cam la ce să mă aştept din punct de vedere fizic, dar nu mă aşteptam la valul de emoție care m-a cuprins şi nu m-am aşteptat să mă simt atât de vulnerabilă. Mulți spun că prima oară nu e mare lucru, dar pentru noi a fost mult mai mult decât se poate descrie în cuvinte".