Prezervativele pot fi "clasice", aromate, cu imprimeuri, cu striații. Important e să le ai la îndemână când faci sex, dacă vrei să eviți o sarcină sau vreo infecție cu transmitere sexuală. Şi să ştii cum să le alegi, pentru că trebuie să ții cont de câteva lucruri esențiale.

Nu ştii exact ce să alegi? Poate te ajută să mai afli câte ceva.

Prezervativele din latex sunt cele mai comune, sunt eficiente şi vin în diferite "forme": lubrifiate, sensitive, cu striații, cu arome. Sunt indicate pentru toată lumea, mai puțin pentru cei cu alergie la latex. Nu se potrivesc cu orice fel de lubrifiant, dacă folosiți. Cele pe bază de silicon sau apă sunt ok, dar cele pe bază de ulei s-ar putea să le scadă rezistența şi să aveți surprize neplăcute.

6 greşeli pe care habar n-aveai că le faci cu prezervativul

Prezervativele fără latex sunt şi ele o opțiune, aşa că scuza cu "sunt alergic/ă" nu funcționează. De obicei sunt făcute din poluiretan sau poliizopren (astea sunt cele mai comune). Nu o să intrăm în detalii chimice. Tot ce trebuie să ştii este că pe ambalaj scrie mare "NONLATEX".

Prezervativele cu spermicid sunt şi mai sigure pentru că nu doar că împiedică sperma să ajungă în vagin, dar sunt tratate cu substanțe care ucid spermatozoizii. Partea proastă e că nu sunt indicate pentru persoanele cu sensibilitate la "subsol".

Prezervativele "Ultra-thin" sunt preferate de tipi, pentru că aproape nici nu simt că le poartă. Iar la capitolul siguranță nu s-au raportat diferențe esențiale față de cele normale. Deci merită încercate! Protecția nu are legătură cu grosimea materialului. Important este să existe.

Patru lucruri pe care e bine să le ştii despre sexul protejat

Prezervativele "Hot and cold" sunt "a thing"! Dacă îți plac senzațiile tari, s-ar putea să apreciezi schimbările de temperatură la frecare. Totuşi, trebuie să ştii că sunt tratate cu substanțe chimice care s-ar putea să îți "ofere" o iritație şi o mulțime de regrete. Deci nu sunt prea indicate pentru cei mai sensibili.

Prezervativele pentru femei există (nu sunt acelaşi lucru cu diafragma), dar nu sunt atât de eficiente ca acelea "tradiționale". Şi mai sunt şi mai scumpe.

Ca aspect, nu sunt tocmai un "turn on" şi zgomotul pe care îl fac s-ar putea să îți distragă atenția în timpul sexului. Deci... nu sunt chiar pentru oricine.

Prezervativele "lambskin" sunt exact ceea ce crezi. Nu e nicio metaforă, chiar sunt făcute din piele de miel. Din intestine mai exact. Dacă poți să treci peste asta, e bine să ştii că nivelul de protecție împotriva sarcinii este mai scăzut, iar cel împotriva bolilor cu transmitere sexuală este zero.