Guys, haideți să vorbim puțin despre miturile legate de sex pe care ar fi spre binele vostru să nu le mai credeți când le auziți. Nu de alta, dar în ciuda faptului că tabuurile au cam dispărut, circulă în continuare mult prea multă informație greşită despre plăcere, dorință, contracepție şi tot ce ține de sex.

Sunteți gata să dărâmăm nişte mituri? Let's do it!

1. Nu poți rămâne însărcinată dacă stai deasupra.

Asta ar trebui să intre la categoria glume, dar unii chiar cred că gravitația poate împiedica o sarcină. Doar că spermatozoizii "înoată" şi împotriva ei, ca să nu avem vorbe. Deci, indiferent de poziție, riscul sau şansa (depinde din ce punct de vedere vorbeşti) unei sarcini există. În plus, ei pot trăi în corpul unei femei până la cinci zile. Aşa că dacă vreți să evitați o sarcină, folosiți măsuri de contracepție reale, nu vă bazați pe poveşti. Şi nici pe ejacularea "afară", despre care am mai vorbit şi v-am mai spus că nu prezintă nicio garanție.

6 greşeli pe care s-ar putea să le faci şi tu cu prezervativul

2. Sexul anal nu e sex.

Nu ştim cine a zis-o pe asta şi de unde a scos-o că "nu se pune". Dar unii chiar cred. S-a auzit şi de fete care, pentru că voiau să rămână virgine din diferite motive, permiteau accesul doar pe "uşa din dos". Dar dacă ele se simțeau mai neprihănite aşa... Ideea e că sexul e tot sex, indierent dacă e vaginal, manual, oral sau anal. Şi în ciuda ideilor preconcepute că sexul "normal" este doar cel în care "participă" doar un penis şi un vagin, fiecare e liber să facă ce şi cum îi place, atâta timp cât este consimțit şi safe.

3. O tipă care face mult sex se "lărgeşte".

La faza asta am avea nevoie de un râs din background. Ca să acopere toate comentariile răutăcioase care ar putea să apară. Dar nu suntem aici să fim ironici, ci să punem lucrurile la punct o dată pentru totdeauna: aşa ceva NU EXISTĂ! Dacă vaginul s-ar lărgi efectiv şi ar rămâne aşa, vă dați seama ce s-ar întâmpla după naştere? Scuzați pentru impactul vizual al comparației, dar... Come on! O lecție de anatomie cât se poate de "basic": muşchiul vaginal este unul foarte elastic, care revine la forma inițială şi după sex, şi după naştere şi nimic nu o să schimbe asta, oricât de mult s-ar comenta pe subiect.

10 tipuri de femei, în funcție de cum reacționează la orgasm

4. Nu poți lua boli cu transmitere sexuală în urma sexului oral.

Well... veşti proaste! Cine ți-a spus asta, te-a păcălit! Chlamydia, gonoreea, tricomoniaza, herpesul, HPV, siilisul şi HIV se transmit şi aşa! Ştim, e greu să crezi că se poate întâmpla, dar nu o spunem noi, o spun medicii. Aşa că nu uitați de protecție şi testați-vă regulat pentru BTS.

5. Prezervativul diminuează plăcerea bărbatului.

Ăsta chiar e un mit care nici măcar nu merită explicat. Prezervativul nu e o barieră în calea plăcerii, orice ar spune oricine. Nu lăsați pe nimeni să vă convingă de altceva! Pentru că e bullshit!

6. Masturbarea face orgasmul mai dificil în timpul sexului.

Păi dacă nici aşa nu ajungi să-ți cunoşti corpul, atunci cum? Să mergi pe ghicite? A, problema este dacă ştii deja ce-ți place, dar nu ştii cum să-i spui/arăți asta şi partenerului. Atunci da, s-ar putea să fie mai greu, pentru că n-are cum să viseze ce vrei tu. Dar nu e din cauza masturbării, ci din cauza lipsei de comunicare dintre voi. Ceea ce este cu totul altceva!

8 motive pentru care masturbarea e uneori mai bună decât sexul

7. Nu poți rămâne însărcinată dacă faci sex în apă.

Cum am spus şi mai sus, spermatozoizii vor "înota" spre uter indiferent de poziția în care faci sex şi de mediul în care o faci.

8. E ruşine să faci mult sex.

Asta chiar e o poveste de pe vremea bunicilor, când sexul avea ca unic scop perpetuarea speciei. Sau aşa încercau unii să-i convingă pe oameni. Atât!