Ştiți ce se spune despre masturbare, nu? Că unii o fac, iar alții nu recunosc că o fac! Pentru că este, să recunoaştem, un subiect tabu. Dar cu noi nu e loc de aşa ceva şi nu o să-ți spunem că îți face rău, cum s-ar putea să auzi de la unii mai pudici. Come on! Este, până la urmă, cea mai simplă şi accesibilă cale spre a-ți cunoaşte propriul corp, aşa că nu e loc de ipocrizie aici.

6 lucruri pe care trebuie să le faci înainte şi după sex

Fie că o faci de curiozitate, fie că o faci pentru că vrei să simți plăcere, fie că pur şi simplu tot ai ajuns cu mâna acolo, nu trebuie să te simți vinovat/ă pentru asta. De fapt, hai să-ți dăm 8 motive pentru care uneori masturbarea e chiar mai bună decât sexul.

Ready? Steady! Go!

1. Îți cunoşti corpul mai bine decât oricine altcineva. Ştii pe ce "butoane" să apeşi, ştii ce-ți place şi ce nu, deții controlul total şi nu trebuie să-ți faci griji pentru nimic altceva decât "marele final" ;)

2. Timpul nu reprezintă o problemă când eşti pe cont propriu. Ştii bine de când te apuci de "treabă" dacă trebuie să te grăbeşti sau dacă ai timp să te răsfeți.

3. Nu există momente dubioase care, de altfel, pot apărea în timpul unei partide de sex cu partenerul, aşa că te poți relaxa complet şi să te bucuri de moment.

4. Masturbarea te ajută să te cunoşti mai bine din punct de vedere sexual, ceea ce îți va fi de mare folos în momentele în care eşti cu un partener. Aşa că, dacă nu poți altfel, gândeşte-te la masturbare ca la un experiment. Poate te ajută să te relaxezi ;)

5. Dacă respecți regulile minime de igienă, nu trebuie să-ți faci griji nici pentru vreo boală cu transmitere sexuală. So... Spală-te pe mâini şi enjoy your time!

6. Well... asta e la mintea cocoşului: nu există risc de sarcină nedorită! Ne-am gândit să punctăm şi asta, pentru că mulți/multe care sunt la începutul experiențelor sexuale s-ar putea să aibă dileme (nu râdeți, sunt destule cazuri!).

7. Dacă la tipi orgasmul nu reprezintă o problemă în timpul actului sexual, pentru fete nu putem spune acelaşi lucru. E simplu: mult mai multe tipe decât ai crede au probleme în a ajunge la orgasm prin penetrare. Poți să citeşti ce statistică vrei, pentru că nu o să ne contrazică. În schimb, masturbarea le duce pe majoritatea la "marele O".

8. Dacă tot nu trebuie să te concentrezi pe nimeni altcineva decât pe tine, poți să te gândeşti la ce vrei tu. Vrei să te uiți la un film XXX? Go for it! Vrei să te gândeşti la cineva anume? Spor! În principiu, poți să faci tot ce-ți trece prin cap şi tot ce te face să te simți bine. Doar asta contează, right?

P.S. Toate poveştile alea cu masturbarea care poate duce la orbire, cu părul crescut în palmă sau orice chestie ridicolă ai mai auzit... sunt doar poveşti! Oricum, nu uita că până la urmă sexul e mai fun decât să te tot autosatisfaci ;)