Sexul nu e vreo ştiință complexă şi de obicei totul ține de instinct şi atracție. Iar în timp ce acumulezi şi experiență devine din ce în ce mai bun. Totuşi, înainte de a trece la fapte, e bine să ştii măcar puțină teorie despre protecție, boli cu transmitere sexuală sau sarcină.

6 accidente care se pot întâmpla în timpul sexului

Dacă nu obții măcar 7/10 la testul ăsta, poate ar fi mai bine să te mai documentezi puțin înainte să faci sex. Nu de alta, dar nu vrei să ai surprize neplăcute, nu?

1. Ce este în imaginea de mai jos?

a. Spermă

b. Viermisori

3. Spermatozoizi

2.

a. Adevărat

b. Fals

3. În care dintre imaginile de mai jos este un embrion?

4.

a. Adevărat

b. Fals

5. Câte săptămâni stă copilul în uterul mamei?

a. 30

b. 37

c. 42

6.

a. Adevărat

b. Fals

7. Care dintre figurile de mai jos arată colul uterin?

a. 1

b. 2

c. 3

8.

a. Adevărat

b. Fals

9. Ce este un zigot?

a. O celulă care se formează după unirea a doi gameți, ovulul şi spermatozoidul.

b. Un ovul nefecundat.

c. U făt.

10. Adevărat sau fals? Poți rămâne însărcinată şi dacă faci doar sex oral.

a. Adevărat

b. Fals

Ţi-ai notat răspunsurile? Uite şi care erau cele corecte:

1. c

2. a

Se întâmplă rar, dar se întâmplă. Spermatozoizii pot trăi în corpul femeii până la 7 zile, iar dacă ai crezut că nu e chiar atât de rău să faci sex în ultima zi de menstruație, iar ovulația se produce mai devreme tocmai în luna aia... Tadaaam!

3. a

În celelalte imagini avem un făt şi un ovul.

4. b

Nimeni nu s-a trezit însărcinată din cauza spermei "plutitoare". În primul rând pentru că şansele ca spermatozoizii să supraviețuiască în apa fierbinte sunt ZERO, deci nu ar putea să "înoate" spre țintă. Totuşi, dacă faci sex neprotejat în cadă, s-ar putea să nu se ştie, aşa că play it safe!

5. b

Ştim că în general se spune că sarcina durează în jur de 40 de săptămâni, dar de fapt asta e doar pentru că atunci când se face calculul, se începe de la data debutului ultimei menstruații. Care e, de obicei, cam cu 3 săptămâni înainte de fixarea embrionului în uter, unde începe să crească.

6. a

Sunt cazuri extrem de rare, dar... se poate întâmpla ca un ovul să fie fecundat la câteva zile după ce un altul a fost fecundat.

7. c

Figurile 1 şi 2 indică trompa uterină şi, respectiv, ovarul.

8. b

E destul de probabil să rămâi însărcinată şi dacă aplicați metoda asta de "contracepție" pentru că şi lichidul preseminal conține spermatozoizi care îşi pot face de cap în timp ce voi vă gândiți că nu se poate întâmpla nimic.

9. a

10. b

Dacă mai crezi că sexul oral poate duce la sarcină, poate ar trebui să mai aştepți cu orice formă de sex. Punct.