Dintre toate accidentele care se pot întâmpla în timpul sexului ruperea prezervativului este, probabil, cel care creează cea mai mare panică. Pentru că dacă l-ai folosit, e clar că nu îți doreşti o sarcină şi, evident, nici o boală cu transmitere sexuală. Aşa că trebuie să te aduni repede şi să iei măsuri.

Prezervativele sunt făcute să reziste la frecarea din timpul sexului, dar se pot rupe dacă nu sunt alese corect, nu sunt "montate" corespunzător sau dacă au, pur, şi simplu, un defect.

Ce să faci ca să nu se rupă?

Alege prezervative de calitate, nu pe cele mai ieftine. Adaugă nişte lubrifiant pe bază de apă sau silicon pentru că reduce frecarea şi, implicit, riscurile ca prezervativul să se rupă, iar plăcerea... Doar atât îți spunem: nu te zgârci cu lubrifiantul.

Verifică data de expirare a prezervativelor, păstrează-le într-un loc răcoros şi fără umezeală.

Atenție când desfaceți ambalajul. Dacă folosiți dinții sau unghiile, există riscul să îl ciupiți şi atunci foarte probabil se va rupe.

Asigurați-vă că este pus corect şi că a rămas loc la vârf pentru a colecta sperma.

Ce să faci când se rupe prezervativul:

În primul rând, încearcă să te relaxezi. Panica nu te ajută să iei măsurile cele mai bune. Dacă nu folosiți alte metode contracepție, nu ar strica să luați o pilulă de urgență pentru a preveni o sarcină nedorită. Atenție, "pilula de după" e doar pentru ea, da?

Dacă ai avut o aventură, nu ar strica să faci câteva analize pentru boli cu transmitere sexuală. Bine, nu ar strica să o faceți nici dacă relația voastră este stabilă. Nu se ştie niciodată.