Boys & girls, v-am mai spus că protecția este regula de bază a sexului când nu vrei bătăi de cap cu vreo sarcină sau cu boli cu transmitere sexuală. Şi v-am mai spus şi că până la urmă cea mai eficientă metodă rămâne tot prezervativul. Hai să vă spunem şi cum să alegeți mărimea potrivită.

Evident, nu merge chiar ca atunci când îți cumperi haine sau încălțăminte, pentru că nu le poți proba.

7 lucruri despre prezervative pe care probabil vrei să le ştii

Trebuie să ştii că prezervativele vin şi ele cu măsuri: S(mall), Regular, L(arge), XL. Deci nu merge să iei pur şi simplu o cutie la întâmplare. Bine, poți să o faci, dar trebuie să ştii că un prezervativ prea mare sau prea mic poate să creeze probleme. Poate să alunece sau să se rupă şi atunci "adio" protecție.

"Toată lumea aude că trebuie să folosească prezervativul, dar puțini află şi cum trebuie să le aleagă", spune Melissa White, de la LuckyBloke.com şi theCondomReview.com.

"Cei mai mulți bărbați trăiesc cu iluzia că prezervativele au o măsură universală", adaugă ea. Şi vine şi cu un truc care îi ajută pe tipi să îşi dea seama ce prezervativ li s-ar potrivi, în caz că nu şi-au luat deja măsurile (ceea ce e puțin probabil). De mare ajutor, spune White, este tubul de carton de la sulul de hârtie igienică. Testul e simplu, chiar dacă pare un pic dubios: penisul erect se introduce în cilindru şi dacă rămâne loc înseamnă că măsura potrivită este S. Dacă tubul se potriveşte tocmai bine, mergi pe Regular şi dacă e prea strâmt, pe L sau XL.