Eşti cu cineva şi relația voastră a ajuns la faza pe aşternut, dar nu vă prea înțelegeți la capitolul ăsta? Nu trebuie să o iei razna sau să abandonezi lupta, pentru că până la urmă compatibilitatea când vine vorba de sex vine şi odată cu exercițiul. S-ar putea să dureze ceva vreme până vă învățați unul cu altul, aşa că nu uita că practica e mama învățăturii. Şi comunicarea, să ne înțelegem! Verbală şi non verbală. Dar ce te faci când a trecut deja ceva vreme de când tot "exersați", iar lucrurile nu par să se îmbunătățească?

Sunteți atraşi unul de altul şi nu vă puteți ține mâinile şi alte părți ale corpului unul de altul, dar când vine momentul cheie şi chiar faceți sex, parcă îți pare rău că te-ai apucat pentru că iubi nu prea ştie ce face? Hai să îți spunem cam cum ai putea să îmbunătățeşti situația.

6 lucruri pe care tipele le găsesc plictisitoare sau enervante în pat

Nu vrei ca lucrurile să devină super dubioase între voi. Aşa că înainte să iei problema în mână, încearcă să identifici în ce fel iubi lasă de dorit când vine vorba de sex. Adică identifică exact problemele. Nu poți să îi spui pur şi simplu "eşti praf"! Poate se grăbeşte prea tare, poate e prea lent/ă, prea dur/ă, poate nu comunică suficient sau pur şi simplu încă bâjbâie când vine vorba de a nimeri "ținta"? Gândeşte-te bine şi pune punctul pe "i" pentru că doar aşa ai o şansă să rezolvi problema.

Lipsa de experiență poate fi o cauză. Dacă tu ai mai multă experiență sexuală, iar iubi nu, ar trebui să îi arăți pur şi simplu cum se face. Adu-ți aminte că şi tu ai trecut prin asta, dar poate ai avut norocul să ai pe cineva care a ştiut cum să te facă să capeți experiență. Fie îi arăți ce şi cum, fie îi spui, fie amândouă. Şi, foarte important, oferă-i feedback pentru a înțelege exact ce face şi bine şi la ce mai trebuie să lucreze.

Mai există şi posibilitatea ca partenerii/partenerele pe care le-a avut înainte să se fi simțit bine cu ea/el şi să fie convins că anumite mişcări funcționează şi cu tine. Iar dacă nu se întâmplă asta nu înseamnă că e praf în pat, ci că încă nu ați ajuns la un numitor comun.

Nu vrei să jigneşti şi e perfect normal, aşa că ai grijă cum abordezi problema. Dar nu uita că relațiile solide, inclusiv cele sexuale, sunt clădite pe sinceritate şi tocmai de aceea ar trebui să îi poți spune ce crezi tu că e în neregulă. Dacă nu o poți face, poate pur şi simplu nu merită efortul. Nimeni nu ar trebui să treacă sub tăcere faptul că simte durere, disconfort sau că nu simte nimic, doar ca să nu se simtă celălalt jignit.

Când şi cum ar trebui să-i spui că ceva nu merge? Păi ori o faci direct, ori apelezi la bătut şaua să priceapă iapa. Când faceți sex şi îți place ceva, spune-i că vrei să continue. Preia comanda şi dă-i câteva "ordine" legate de ce ai vrea să facă, plus feedbackul de rigoare atunci când o face bine. Dacă te deranjează ceva, nu aştepta pur şi simplu să termine cu asta, ci spune-i că nu e ok sau că ar trebui să schimbați. Ar trebui să înțeleagă, iar dacă nu o face deja aveți altă problemă.

Nu strică nici să aveți o discuție despre sex "la rece", când nu sunteți horny. S-ar putea să se transforme în cel mai tare preludiu ever ;)

Cum spuneam şi la început, nu uita că practica e mama învățăturii. Una e să vorbeşti despre nişte lucruri şi alta e să le pui în aplicare. Aşa că dublează teoria cu practică, inventează un joc în care să vă puteți descoperi unul pe altul şi lucrurile ar trebui să se rezolve.