Protecția este una dintre regulile de bază ale sexului şi mulți o încalcă deseori. Deliberat sau fără să-şi dea seama. Cum vine asta "fără să-şi dea seama"? Păi e simplu: doar cred că se protejează, când de fapt nu e deloc aşa.

Ştim că uneori poate să nu pară important sau că te gândeşti că nu ai de ce să faci sex protejat din moment ce ai încredere totală în partener/ă, dar... Riscul de sarcină nedorită şi de boli cu transmitere sexulă este unul real. Şi nu vă dorim să simțiți consecințele pe propria piele. În plus, dacă te protejezi corespunzător nu ai motive să fii stresat în timpul actului, prin urmare o să te bucuri mai mult de experiență.

So! Vrei să scapi de griji? Protejează-te! Pe tine, şi pe partener/ă! Şi, mai important, protejează-te cum trebuie!

Uite 4 chestii pe care e bine să le ştii despre sexul protejat, dacă nu vrei să ai surprize.

Ejacularea "afară" NU este o metodă de contracepție. E mai mult un fel de ruletă rusească. Poate că scapi de câteva ori de o sarcină, dar ştii vorba aia... "ulciorul nu merge de multe ori la apă". În plus, nu este o metodă care să te protejeze de boli cu transmitere sexuală.

Pilule contraceptive nu te scapă sută la sută de grija unei sarcini. Statisticile arată rata lor de succes este de "doar" 98%. În plus, nici asta nu te fereşte de infecții. So, girls, mai ales când aveți parteneri noi, nu vă bazați doar pe micuța pilulă, oricât de regulat o luați. Cum se silabiseşte "protecție"? PRE-ZER-VA-TIV!

Nu orice prezervativ este potrivit pentru oricine. Pentru că nu, nu sunt de mărime universală. Şi dacă este mai mare decât ar trebui poate fi o problemă, pentru că poate fie să alunece, fie să se rupă, iar de aici ştiți lecția.

Metoda calendarului nu este o metodă contraceptivă reală, ci mai mult o loterie. Ladies, aici vorbim în special cu voi! Deşi s-ar putea să nu le strice nici tipilor care s-ar putea să fi învățat câte ceva despre ciclul menstrual al partenerelor. Ştiți deja că exită perioada de fertilitate maximă şi perioada de fertilitate scăzută. Repetăm: SCĂ-ZU-TĂ! Deci nu ZERO! Şi atunci de ce să rişti dacă nu-ți doreşti o sarcină? Ştim, există mereu opțiunea avortului, dar nu e chiar cea mai plăcută experiență.