Mulți tineri reclamă faptul că sistemul de învățământ este depășit și nu pune accent pe realitatea contemporană și te învață lucruri de care nu mai ai nevoie. Noi am făcut un exercițiu de imaginație și am realizat câteva probleme de matematică adaptate secolului în care ne aflăm.

Ce titluri de actualitate ar primi operele literare dacă scriitorii români o ardeau pe barosăneală!

Iată cum sună ele. Tu știi să le rezolvi?

Problema 1

 Giany stă pe facebook 3 ore de pe mobil și 4 ore de pe tabletă în fiecare zi. În timpul săptămânii, Giany dă în medie 10 like-uri de pe mobil și 6 share-uri de pe tabletă. Să se calculeze câte like-uri și share-uri a dat la final de săptămână.

Problema 2


 Șase cocalari împart o pungă de semințe de dovleac. Fiecare cocalar sparge în medie cam 30 de semințe pe minut. Punga de semințe se termină în 2 ore și jumătate. Să se calculeze câte semințe erau în pungă.
 

Problema 3


 Marcel pune 10 lei la pariuri și câștiga un premiu de 6,5 ori mai mare. A doua zi pariază cu 50 % mai mult decât prima zi. A treia zi pariază tot 50 % din suma câștigată a doua zi și pierde. A patra zi pariază pariază pe Chiajna împotriva FCSB și pierde toți banii, calculați cu ce sumă a rămas Marcel.
 

Problema 4


 Dacă pui pe Instagram trei poze la interval de două zile în decurs de o săptămână și tu mananci doar o data pe zi, câte din aceste poze sunt cu mâncare ?

 

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.