Pentru a reduce procentul de absențe ale elevilor la cursuri, Ministerul Educației a propus, în mod experimental în primă fază, ca elevii să poarte brătări speciale dotate cu GPS care să le monitorizeze prezența la ore. Brățara funcționează foarte simplu, aceasta va emite un semnal ce se va conecta la rețeaua școlii printr-un sistem de senzori ce vor fi amplasați în clase. În caz că elevul va lipsi, chiuli la una din ore, acest lucru se va semnaliza imediat către directorul școlii și părinții vor fi alertați prin SMS.

Elevii se roagă de producătorii "Moromeții 2" să lanseze filmul înainte de sesiunea de BAC din 2018 ca să nu mai citească romanul!

 

De asemenea, la terminarea orelor de curs, toți elevii vor trebui să predea brătările cu GPS la portarul școlii. Elevii care vor refuza să poarte brătara în timpul orelor vor fi ascultați sau scoși la tablă și părinții lor chemați în ședință.


Dacă această metodă de monitorizare va scădea procentul de chiul din școli ar putea fi implementată la nivelul întregului sistem de învățământ.

 

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.