Cum era de aşteptat, de la primul fulg s-au format cozi uriaşe la vulcanizare. Şoferii care au amânat echiparea maşinilor pentru anotimpul rece până în ultimul moment stau acum şi câte cinci-sase ore la coadă.

 

Şoferii care sunt prinşi fără cauciucuri de iarnă vor rămâne fără certificat de înmatriculare și vor primi o amendă între 810 şi 1.800 de lei.  Teama de amendă i-a mobilizat pe șoferii români care vor să circule regulamentar pe timp de iarnă și au stat cuminți ore întregi la coadă la vulcanizări. În acest context, ne facem datoria de români cârcotași și am pregătit câteva glume despre schimbarea anvelopelor de iarnă:


  Mulți șoferi aleg să nu mai circule cu mașina când e zăpadă pentru că vulcanizarile la care și-au făcut programare au locuri libere abia pe undeva prin Martie-Aprilie 2019.


  Cozile la service-urile de biciclete sunt și mai mari! Românii care au ales să se deplaseze pe două roți trec și ei la aanvelopele de iarnă.
 


 Mult mai practic! Șoferii români dau o fugă până în Bulgaria să își schimbe anvelopele pentru că e mai rapid decât să aștepte la vulcanizarile din România!
 


 E prea mare stresul! Românii cu mulți bani preferă să își cumpere o nouă mașină care vine deja echipată cu roți de iarnă decât să aștepte la cozile imense de la vulcanizări pentru a-și schimba cauciucurile.


  Sezonul rece care se instalează în România panichează pe toată lumea! Există români care au dat buzna și în farmacii pentru a se echipa corespunzător cu cauciucuri de iarnă, extra safe.
 


 Aproape toți șoferii sunt nemulțumiți de necesitatea schimbării anvelopelor pentru iarnă și pentru vară: Zici că suntem designeri, ne pregătim mașinile pentru catwalk, în fiecare an trebuie să respectăm colecția de cauciucuri primăvară-vară și apoi trecem la colecția toamnă-iarnă! 

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.