Balena Albastră este o sintagmă care apare pe buzele tuturor de vreo săptămană încoace, pe fondul isprăvilor făcute de tineri atrași în capcana așa-zisului joc fatal.

După ce au fost trollati de site-ul dexonline, elevii și-au creat propriul lor dicționar online la adresa decsonlain.ro!


Evident, circulă o mulțime de prostii pe Internet și o condiție obligatorie a utilizării rețelelor sociale este să nu cădem pradă unor diverse farse sau jocuri stupide. Isteria cu mamiferul albastru a stârnit în România apariția unui nou fenomen denumit "Carasul Maro", nume preluat de la o specie de peste local pentru familiaritate, care acționează pe rețelele sociale și se joacă cu mințile utilizatorilor.

Sub pretextul unui câștig fabulos, fără mare efort, organizatorii "Carasul Maro" obligă pe cei care vor să intre în joc să comenteze cu "Partikip" și le promite solemn că după 50 de zile vor avea parte de o surpriză. În mod clar, după cele 50 de zile nu se întâmplă absolut nimic, ci doar ai fost martorul unei noi scheme de fishing de like-uri.

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.