Conform unor statistici, bibliotecile din țară sunt mai mult goale, tinerii preferând să își ia informațiile mai mult din spațiul virtual folosind motorul de căutare google.

ATENȚIE: În România a apărut jocul "Carasul Maro" în care te înscrii cu Partikip și după 50 de zile nu se întâmplă NIMIC!


Un proiect de lege inițiat de Ministerul Educației este pe masa Guvernului și acesta prevede ca bibliotecile să își facă promovare și să atragă cât mai mulți tineri în spațiile de cultură. În acest sens, pe timpul verii sunt acceptate consumul de alcool și fumatul pe terase destinate lecturii din acea bibliotecă astfel rezolvându-se și problemele cu finanțarea bibliotecilor. Lecturarea cărților din aceste spații va rămâne gratuită, dar tinerii trebuie să facă și consumație pe terasele cu bibliotecă.


”Este o inițiativă foarte bună pentru că astfel ținerii nu stau doar în cluburi și pub-uri, ci vor frecventa mai mult biblioteci unde se pot distra, dar și învăța" a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului responsabil cu acest proiect.

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.