În urma scandalului declanșat de compania Cambridge Analytica prin care s-au subtilizat date personale sensibile din profilele utilizatorilor, iar aceste date s-au folosit pentru manipulare și diverse promovări ilicite sau campanii electorale, s-a creat o campanie de ștergere a aplicației.


  Delete Facebook este o mișcare susținută de diverse vedete, jurnaliști și politicieni din întreagă lume pentru a convinge lumea să renunțe la Facebook.


  Un român a căzut în plasa acestor manipulări de a renunța la contul de facebook și și-a șters profilul de facebook. În euforia momentului de adera la această mișcare virală, românul nostru a uitat să anunțe pe facebook că își va șterge contul și, astfel, toți prietenii lui să fie informați de actul său de curaj. Cuprins de remușcări că nimeni nu știa că el a șters contul de facebook a decis să îl redeschidă și după o oră și ceva de răsfoit prin newsfeed pentru a vedea ce a pierdut în orele cât a lipsit, s-a răzgândit și își va continua viața socială pe facebook.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.