Când vine vorba de Ziua îndrăgostiților, multă lume se poziționează în două tabere: cei care abia așteaptă să își surprindă iubiții cu dovezi de dragoste și cei care sunt împotriva acestei zile siropoase, plină de inimioare și dulcegării.

 

Pentru a găsi soluții alternative în cazul celor care nu vor nici în ruptul capului să celebreze Valentine's Day, am realizat o scurtă documentare și am găsit următoarele evenimente ce ar putea fi sărbătorite pe 14 Februarie în loc de Ziua Îndrăgostiților:


  -Te poți eschiva de ziua iubirii argumentând că tu ești un mare fan al statului Liechtenstein, iar pe 14 Februarie este fix Ziua natională a principatului și ai deja alte planuri.
 
 -Poți spune că 14 Februarie pentru tine este ziua Gil Dobrică, ziua în care s-a născut maestrul Gil și vei petrece alături de alți fani ai cântărețului.
 
 -De ziua îndrăgostiților vei fi la bibliotecă, la arhivă pentru a studia câteva exemplare din Junimea care pe 14 Februarie 1851 lua ființă, iar tu ești încă membru activ secret al acestei societăți literare.
 
 -Nu ai timp de Valentine's Day pentru că pe 14 Februarie ai invitație la Ateneul Român care în ziua respectivă împlinește 131 de ani de la inaugurare.
 
 -Poți folosi naționalismul în favoarea ta și argumenta că tu nu serbezi un eveniment importat, ci doar de Dragobete, adevărata sarbatoare a dragostei din România, astfel mai poți trage de timp până pe 24 Februarie, iar atunci te descurci tu cumva.

 

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.